Ομάδα Βέλγων συμμετέχει σε αποκεφαλισμό άντρα στη Συρία


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το βίντεο αυτό μεταδόθηκε απόψε από τη βελγική τηλεόραση. Σύμφωνα με την Λιεβ Πέλενς, την εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, αρμοδιότητα της οποίας είναι οι υποθέσεις τρομοκρατίας, το βίντεο που μετέδωσε το ιδιωτικό φλαμανδόφωνο κανάλι VTM «θα εξεταστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στην Αμβέρσα όσον αφορά την αποστολή Βέλγων εθελοντών στη Συρία».

Το κανάλι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εξήγησε ότι το βίντεο, που διαρκεί περίπου δύο λεπτά, αναρτήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μια ιστοσελίδα. Οι υπεύθυνοι της τηλεόρασης επέλεξαν να μην προβάλουν ορισμένες πολύ σκληρές εικόνες.

Αρχικά διακρίνεται ένας άνδρας, γυμνός και ξαπλωμένος στο έδαφος. Δεν διευκρινίζεται εάν είναι νεκρός ή αν έχει χάσει απλώς τις αισθήσεις του. Ακούγονται οι φωνές νέων ανδρών γύρω του να φωνάζουν στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» και κατόπιν ένας από αυτούς κόβει με ένα μαχαίρι το κεφάλι του ηλικιωμένου.

Ταυτόχρονα όμως, ακούγονται και κάποιοι άνδρες να μιλούν ολλανδικά, με φλαμανδική προφορά. Ακούγονται οι φράσεις «γύρνα τον», «μπρούμυτα» και «κράτα καλά το πόδι του». Κατόπιν, στα γαλλικά αλλά με βελγική προφορά, κάποιος λέει: «Έτσι, είναι καλά». Στο τέλος του βίντεο, ο άνδρας αποκεφαλίζεται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, περισσότεροι από 600 ευρωπαίοι πολίτες μάχονται στη Συρία εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. 

Υπολογίζεται ότι οι 120 από αυτούς είναι Γάλλοι ενώ οι βελγικές αρχές έχουν κάνει λόγο για πολλές δεκάδες Βέλγους που πολεμούν στη Συρία.

Πηγή: newsbeast.gr