Όσοι ταξιδεύετε σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισπανία… μην αρρωστήσετε!


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική εταιρεία ταξιδιών, Columbus Direct, προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή  Κάρτα Ασφάλειας Ασθένειας- European Health Insurance Card (EHIC), δεν καλύπτει υγειονομική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή, εάν κάποιος αρρωστήσει σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισπανία.

Ο Greg Lawson, διευθυντικό στέλεχος της Columbus Direct, τόνισε πως πολλοί πελάτες της ασφαλιστικής εταιρείας, αντιμετώπισαν προβλήματα στην προσπάθεια τους να χρησιμοποιήσουν την κάρτα αυτή σε χώρες της Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η εταιρεία τους και τα ίδια τα άτομα να χρεωθούν μεγάλα χρηματικά ποσά σε δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη, τους τελευταίους μήνες, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες ταξιδιών, έχουν αυξήσει τα ασφάλιστρα τους  για τις χώρες αυτές.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας, είναι μια κάρτα που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε 27 χώρες της ΕΕ, στο Λιχτενστάιν, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία και μπορεί κανείς να τύχει ίσης υγειονομικής περίθαλψης με τον πολίτη της χώρας στην οποία βρίσκεται. Η περίθαλψη αυτή, συμπεριλαμβάνει τις ιατρικές συνταγές, το κόστος θεραπείας και τη νοσοκομειακή νοσηλεία.

Βέβαια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει πως ο κάτοχος της κάρτας αυτής, πρέπει να γνωρίζει ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, διαφέρουν από τη μία χώρα στην άλλη και οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν σε μια χώρα μπορεί να ΜΗΝ παρέχονται δωρεάν σε άλλη.

Θα ήταν καλό, το Υπουργείο Υγείας, να ξεκαθαρίσει τους όρους χρήσης της κάρτας αυτής και να ενημερώσει τους πολίτες, προωθώντας νέα μέτρα ασφάλειας υγείας των Κυπρίων ταξιδιωτών.

Της Μαρίας Χριστοδούλου