Οσμή σκανδάλου στην υπόθεση Τρ. Κύπρου – Uniastrum


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Kαρογιάν προς τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα άνοιξαν τον ασκό του αιόλου. Χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πέτρο Κληρίδη και του ζήτησε τον διορισμό ποινικών ανακριτών για την υπόθεση. 

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά σοβαρές» τις πρόσφατες καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν αναφορικά με τα ευρήματα της έκθεσης της Alvarez & Marsal για την εξαγορά του τραπεζικού ιδρύματος στη Ρωσία από την Τράπεζα Κύπρου. (Διαβάστε την ανακοίνωση του Αν. Κυβ. Εκπροσώπου)

Κάρογιαν: παλαικό αίτημα να εντοπιστούν οι ένοχοι του οικονομικού εγκλήματος

Η Ανακοίνωση του προέδρου του ΔΗΚΟ

Η πορεία προς την κάθαρση, την πλήρη διερεύνηση, τον εντοπισμό, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας είναι μονόδρομος.

Αποτελεί παλλαϊκό αίτημα και επιτακτική ανάγκη.

Οι αρμόδιοι θεσμοί της πολιτείας, κυρίως και πρωτίστως εκείνοι της Δικαιοσύνης, έχουν την κύρια ευθύνη και το μεγάλο καθήκον να οδηγήσουν τα πράγματα στην κάθαρση.

Για να κάνουμε τη νέα αρχή που χρειάζεται ο τόπος πρέπει να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Κανένα οικονομικό έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. 

Αντιλαμβάνομαι ότι οι πρόσφατες καταγγελίες μου προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και διαχείρισης. Το θέμα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, συζητήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και συμφωνήθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία με εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας.

Σημειώνω ως θετική την όλη εξέλιξη, γιατί άρχισαν να κινούνται οι διαδικασίες για ποινική διερεύνηση της υπόθεσης της εξαγοράς της ρωσικής τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου. 

Σημειώνω επίσης τη σημερινή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες μου, αναφορικά με τα ευρήματα της έκθεσης Alvarez & Marsal για την εν λόγω υπόθεση και ενδιαφέρθηκε για την πλήρη διερεύνηση τους το ταχύτερο δυνατόν. 

Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά ότι όλοι έχουμε καθήκον να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαπλοκή και τη διαφθορά και να συμβάλουμε όσο μπορούμε ώστε όσοι ενέχονται σε αυτό το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του τόπου και του λαού μας να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, επαναλαμβάνω, η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί πλήρως, έγκαιρα και αποτελεσματικά.