Περδίκης- Κόψτε απο τους μισθούς των δικαστών

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο κ. Περδίκης ταυτόχρονα εξέφρασε ικανοποίηση επειδή, όπως είπε, ο νεοδιορισθείς Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρης Χατζηχαμπής δήλωσε ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματός του να χρησιμοποιεί κρατική λιμουζίνα, και διατύπωσε την ελπίδα ότι το παράδειγμα του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο ΓΓ των Οικολόγων είπε ακόμα ότι κατά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως η  Βουλή  βοηθήσει το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων να διενεργήσει την έρευνά του σε σχέση με αυτούς που φυγάδευσαν κεφάλαια πριν από την απόφαση Eurogroup.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περδίκης ζήτησε να διαβιβαστεί ηλεκτρονικά από την Κεντρική Τράπεζα  ο κατάλογος των 6.000 υποθέσεων φυγάδευσης κεφαλαίων πριν από την απόφαση του Eurogroup.

Επανέλαβε ότι  η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί και να δοθούν στοιχεία για αυτούς που κατάφεραν να φυγαδεύσουν κεφάλαια μεταξύ των αποφάσεων της πρώτης και της δεύτερης συνεδρίας του και να εξετασθεί εάν οι εξαγωγές κεφαλαίων είναι δικαιολογημένες και εάν αυτοί οι οποίοι εξήγαγαν τα κεφάλαια έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ο κ. Περδίκης διατύπωσε επίσης τη θέση ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για προσωρινή μείωση των ενοικίων πρέπει να τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας  και των μικρών επιχειρήσεων να τερματιστεί αυτή η εκκρεμότητα.

«Πρέπει να σταματήσουμε να λειτουργούμε υπό το φόβο των Δαναών, δηλαδή της Τρόικας και να κάνουμε πράγματα που νομίζουμε θα τους εξευμενίσουν», είπε αναφέροντας ότι ακούει «τρελά πράγματα, τρελές ιδέες και τρελές απόψεις» .

Είπε ότι «σε  κάποιους εγκεφάλους που εδώ στην Κύπρο παίρνουν αποφάσεις ο ιός της Τρόικας έχει φθάσει πολύ βαθιά και λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να χρησιμοποιούν τη δική του λογική και τον πατριωτισμό τους».

«Αρνούμαστε τις λογικές εξευμενισμού της Τρόικας» και  κάποιοι πρέπει να ξεχάσουν ότι η Τρόικα θα γίνει πιο φιλική προς τους Κυπρίους εάν πάρουν το ένα ή το άλλο μέτρο.

Σχολιάζοντας τη θέση ότι εάν μειωθούν τα ενοίκια στο παρόν στάδιο, η μείωση θα επηρεάσει προς τα κάτω την εκτίμηση των ακίνητων και άρα η προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα πληγεί,  ο κ. Περδίκης είπε ότι «αυτό είναι εντελώς ουτοπικό και ανεδαφικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ