Πλήγηκε η εικόνα της Κύπρου στο Ισραήλ – Ξυλοκόπησαν 15χρονο!

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η ιστοσελίδα αναφέρεται σε περιστατικό, στο όποιο 15χρονός γιος Ισραηλινού διπλωμάτη που εργαζόταν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κύπρο  ξυλοκοπήθηκε απλά και μόνο λόγω της καταγωγής του.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του μετά το περιστατικό αυτό αποφάσισε να εγκαταλείψει την Κύπρο και να επαναπατριστεί.

 

Η ενημερωτική ιστοσελίδα ynetnews σημειώνει ότι μαθητές ιδιωτικού σχολείου, στο όποιο φοιτούσε ο 15χρόνος ,υποκινούμενοι από Παλαιστίνιο συμμαθητή τους, γρονθοκόπησαν τον νεαρό στο κέντρο της Λευκωσίας.

 

Σημαντικό επίσης είναι ότι η ιστοσελίδα αναφέρει ότι αυτός που βοήθησε τον 15χρονό  είναι ένας Τούρκος φίλος του, ο όποιος τον βοήθησε να διαφύγει σε κοντινό περίπτερο.

 

Προηγουμένως, ο Παλαιστίνιος συμμαθητής του φρόντισε να υπάρξει μια μορφή εξοστρακισμού εναντίον του 15 χρόνου παρακινώντας τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου να τον απομονώσουν. Επίσης, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι δυο εβδομάδες πριν από το περιστατικό στο κέντρο της Λευκωσίας, ο Παλαιστίνιος γρονθοκόπησε τον συμμαθητή του κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

 

Η μητέρα του κατάθεσε παράπονο στην Αστυνομία Κύπρου, που με τη σειρά της  συνέλαβε αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την πράξη βίας, αξιοποιώντας κυρίως το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή. Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

Αναφορά γίνεται και στη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού μετά το περιστατικό, με τον 15 χρόνο να φοβάται να πάει στο σχολείο. Σημειώνεται , επίσης, ότι βλέπει εφιάλτες. Αυτό ήταν που ανάγκασε την οικογένεια να μιλήσει με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους και να επαναπατριστεί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μητέρα αναφέρει ότι «αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι το καλό του παιδιού μου. Μετά που μίλησα με ειδικούς αποφάσισα ότι το καλύτερο θα ήταν να επιστρέψουμε στο Ισραήλ».

 

Ανακοίνωση εξέδωσαν επίσης και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, οι όποιοι αναφέρουν ότι « Αυτή (σ.σ. η περίπτωση) δείχνει τις πολλές προκλήσεις στις όποιες ερχόμαστε αντιμέτωποι εμείς καθώς και οι οικογένειες μας»