Πρόεδρος: «Δεν εξαγοράζομαι για έξι χιλιάδες ευρώ»


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


«Ο Πρόεδρος δεν εξαγοράζεται για μια μετάβαση στο εξωτερικό αξίας έξι χιλιάδων ευρώ», δήλωσε αποκλειστικά στο Σίγμα, ο Νίκος Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Τί ενοχλεί κάποιους να βλέπουν, το φεγγάρι ή το δάκτυλο; Tο φεγγάρι ήταν η σημαντική συνάντηση που είχα με το Γάλλο ομόλογό μου και η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί. Το δάκτυλο, η μετάβαση της προεδρικής αποστολής διά της κανονικής οδού, η οποία θα στοίχιζε στα ταμεία του κράτους 6 χιλιάδες ευρώ». 

Ο Ρώσος Γερουσιαστής Αλεξάντερ Λεπέτεβ που παραχώρησε στον πρόεδρο το τζετ του για την επίσκεψή του στην Γαλλία είναι μέλος της Ρωσικής Δούμας και επιχειρηματίας, προσωπικός φίλος του Προέδρου Αναστασιάδη και πελάτης στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου τα τελευταία 20 χρόνια. Βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιοτέρους Ρώσους. Μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης Τράπεζας, των βρετανικών εφημερίδων London’s Evening Standard και The Independent, ενώ κατέχει και το 15% της ΑΕΡΟΦΛΟΤ. Μάλιστα ήταν και πρώην πράκτορας της ΚGB.

Διαθέτει τρία πολυτελή τζετ, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται μόνιμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η διαχείριση του εν λόγω αεροσκάφους ανήκει στο πρώην δικηγορικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι εγγεγραμμένο σε εταιρεία ρωσικών συμφερόντων. 

Το εν λόγω τζετ το παραχώρησε, καθώς τις ημέρες της επίσκεψης του Προέδρου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν απεργίες με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ματαίωσης της συνάντησης με το Γάλλο Πρόεδρο.