Πρόεδρος: Προτεραιότητα η διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφάλειας

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Κύπρος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με όλες τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα απαραίτητα επίπεδα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Σε χαιρετισμό του στη 27η Διεθνή Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής του Οργανισμού COSPAS-SARSAT που διοργανώθηκε στη Λεμεσό από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι  το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιλεχθεί από τον Οργανισμό COSPAS-SARSAT και την Κομισιόν ως τόπος για την εγκατάσταση και λειτουργία στην Κύπρο τερματικού τοπικού σταθμού ελέγχου δορυφόρων μέσης τροχιάς δεικνύει την προθυμία και τη δέσμευση μας να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος συνέβαλε σε πολλές ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Πρόσφατα η Κύπρος παρείχε καταφύγιο σε 100 χιλιάδες πολίτες κατά την κρίση του Λιβάνου το 2006, επιχείρηση που οι κυπριακές Αρχές χειρίστηκαν με μεγάλη επιτυχία».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «το Κυπριακό Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων  διαμορφώθηκε έτσι ώστε να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να χειριστούμε τυχόν νέα επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από τη Μέση Ανατολή προς την Κύπρο».

«Η Κύπρος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία με όλες τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα απαραίτητα επίπεδα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», είπε.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει στο μέγιστο δυνατόν βαθμό, σε κάθε πρόγραμμα της ΕΕ, του COSPAS-SARSAT και του ΟΗΕ.

«Είναι ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης το να κάνουμε πλήρη χρήση των ουσιαστικών δυνατοτήτων και εμπειριών της Κύπρου προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Πηγή ΚΥΠΕ