Ρωσία: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών…

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Περίπου 6.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αποθήκη αυτή πυρομαχικών η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Τσαπάγεφσκ.

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα Νικολάι Μερκούσκιν διευκρίνισε ότι τα σωστικά συνεργεία βρήκαν την σορό ενός εργαζόμενου στην αποθήκη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί από τους τραυματίες πιστεύεται ότι είναι άνθρωποι που διαμένουν σε κατοικημένη περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στην αποθήκη.

“Στις 07:00 τοπική ώρα (και 07:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σταμάτησαν οι ισχυρές εκρήξεις”, οι οποίες είχαν αρχίσει χθες γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο πρόσθεσε ότι για την κατάσβεσή της χρησιμοποιήθηκαν αεροσκάφη της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις αρχές, έως και 18 εκατομμύρια βομβίδες βρίσκονται σε αυτήν την αποθήκη πυρομαχικών.

Ο Μερκούσκιν σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει σχεδόν κατασβεστεί και ότι μπορεί πιθανώς να επιτραπεί στους κατοίκους της περιοχής να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργότερα σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια των εκρήξεων αυτών, αλλά έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή επίσημης έρευνας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ