Σ. Σαμψών στο 24H: “Καλουπώνουμε” το νόμο για τα θύματα της κρίσης

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Το νομοσχέδιο «διάσωσης» των θυμάτων της κρίσης, το οποίο προτάθηκε από τους βουλευτές της Αμμοχώστου, Σ. Σαμψών και Ν. Κουτσού, αποσύρθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Ωστόσο ο κ. Σαμψών, τόνισε πως αυτό που τους ώθησε στην προώθηση του νόμου αυτού, είναι η οικονομική κρίση και η ανυπαρξία πόρων, γι’ αυτό και θα κάνουν κάποιες μικροαλλαγές και θα επαναφέρουν το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές επιχειρούν να εμποδίσουν τη φυλάκιση προσώπων που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις  ή κινδυνεύουν να  χάσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία, εάν δεν πληρώσουν άμεσα το ένταλμα είσπραξης χρηματικής ποινής. 

Αυτό που προτείνουν ο κ. Σαμψών και ο κ. Κουτσού, είναι το Δικαστήριο να εξετάζει κατά πόσο έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση του χρεωκοπημένου το τελευταίο διάστημα λόγω κρίσης και για μέγιστο διάστημα ενός έτους, να παγώνει η διαδικασία εκτέλεσης εντάλματος χρηματικής ποινής ή ακόμη και φυλάκισης.