Σαμαράς: «Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park»(vid)


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Για ξέσπασμα υποκρισίας που έφτασε την Ελλάδα ως εδώ και δεν θέλει να θυσιάσει τα προνόμιά της έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι δεν κλείνει η ΕΡΤ αλλά δημιουργείται ένας νέος υγιής φορέας ενημέρωσης.

“Παντού στον κόσμο υπάρχουν καλές και κακές υπηρεσίες. Η Ελλάδα όμως είχε καταντήσει Jurassic Park, με απαρχαιωμένες αντιλήψεις. Οι εκφραστές της κοινής γνώμης έλεγαν, δεν υπάρχει κανείς να τα αλλάξει αυτά; Ε λοιπόν ναι, υπάρχει πολιτική βούληση.

Η ΕΡΤ υπήρξε το μεγαλύτερο σύμβολο αδιαφάνειας της χώρας και αυτό τελείωσε χτες. Πλέον στη θέση της θα γίνει δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση, με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η Ραδιοτηλεόραση έπρεπε να είχε αλλάξει από χρόνια. Ο οργανισμός όμως που θα γίνει θα είναι υγιής και σύγχρονος”, επισήμανε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Επισήμανε πως προκοπή για κάθε χώρα σημαίνει καινοτομία, εξωστρέφεια και αποστροφή από το παρελθόν, τονίζοντας ότι όσο οι άλλες χώρες άλλαζαν, η Ελλάδα έμενε κολλημένη στον ψευτοκρατισμό.

“Σήμερα ξεσπά όλη η υποκρισία που έφτασε την Ελλάδα ως εδώ και δεν θέλει να θυσιάσει τα προνόμιά της. Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ. Όλοι θα αποζημιωθούν και όσοι αξίζουν θα επαναπροσληφθούν.


Η απάντηση Σαμαρά σε Βενιζέλο- Κουβέλη για την ΕΡΤ από fon1972

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να τα ακούσει αυτά που λέμε σήμερα. Η συντεχνία έχει βάλει σιωπή στα μίντια. Τους τελευταίος μήνες δεν υπήρξε περίπτωση να έρθει ξένος στην Ελλάδα και πέφταμε πάνω σε απεργία της ΕΡΤ. Τυχαία; Σε κάθε αισιόδοξο γεγονός, η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της απεργούσαν

Τέλος η κομματοκρατία στη χώρα. Βγαίνουμε όμως σιγά σιγά από αυτή την νοοτροπία. Δεν μπορούμε πια να ανεχτούμε τις Ιερές Αγελάδες. Γιατί δεν παράγουν τίποτα και κοστίζουν πάρα πολλά”, υπογράμμισε.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της χώρας, έκανε λόγο για παλαιολιθικές νοοτροπίες που εμπόδιζαν κάθε είδους παραγωγή.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.