Σε ‘σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση’ νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Ο πρώην Πρόεδρος είναι ακόμη σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε ένα νοσοκομείο της Πρετόριας”, ανέφερε μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μακ Μαχαράτζ.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα συναντήθηκε με την ομάδα των θεραπόντων ιατρών χθες το απόγευμα.

Πάντως η προεδρία διέψευσε ότι ο Ζούμα σχεδιάζει να επισκεφτεί τον 94χρονο αγωνιστή εναντίον του απαρτχάιντ εντός της ημέρας.

“Ο Πρόεδρος Ζούμα εμπιστεύεται πλήρως την ομάδα των θεραπόντων ιατρών και εκδήλωσε ικανοποίηση για το ότι κάνουν ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν για να βελτιωθεί η κατάσταση του Μαντίμπα”, ανέφερε ανακοίνωση της προεδρίας, που αναφέρθηκε στον Μαντέλα με το προσωνύμιό του.

Ο Μαντέλα, ο οποίος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο του στον αγώνα εναντίον των ρατσιστικών διακρίσεων του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κατόπιν την προώθηση της συμφιλίωσης των φυλών, εισήχθη στο νοσοκομείο εσπευσμένα το Σάββατο.

Είναι η τέταρτη φορά που εισάγεται σε νοσοκομείο ο Μαντέλα από τον Δεκέμβριο. Ο πρώην Πρόεδρος έχει ιστορικό προβλημάτων στον πνεύμονα από την εποχή που ήταν φυλακισμένος στο Ρόμπεν Αϊλαντ, κοντά στο Κέιπ Τάουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ