Συμμετοχή Κυπρίων βουλευτών στην 49η Διάσκεψη της COSAC

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Στην 49η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 23 ως 25 Ιουνίου στα πλαίσια της τρέχουσας εξάμηνης Ιρλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου και τα μέλη της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης, Χρίστος Μέσης, Αθηνά Κυριακίδου και Φειδίας Σαρίκας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης o κ. Νεοφύτου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Λευκωσία στο πλαίσιο της παρελθούσας Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Θα συζητηθούν επίσης τα θέματα «Επιτεύγματα και προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης», «Κοινοβουλευτικές πρακτικές στη διαδικασία ελέγχου της νομοθεσίας της ΕΕ», «Ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τους νέους», καθώς και το θέμα «Διεύρυνση και πολιτική γειτνίασης».  

Η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ