“Σκοτώνονται” στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου-Καταγγελίες ΕΔΕΚ


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Ο κ Δημητρίου εξέδωσε την ανακοίνωση μετά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου των επικεφαλής των Δημοτικών ομάδων του Δήμου Πάφου και στην παρουσία του Δημάρχου, αλλά  και μετά την  ανακοίνωση της απόφασης του Σάββα Βέργα να επιβάλει την τάξη κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου , προειδοποιώντας παράλληλα πως όταν θα κρίνει ότι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρεκτρέπονται και μετά από προειδοποίηση συνεχίζουν να επηρεάζουν την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών του Σώματος, τότε θα τους καλεί να εγκαταλείψουν την αίθουσα Συνεδριάσεων και εάν αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του τότε θα καλεί Αστυνομία για να υλοποιεί την απόφαση του.

Ο κ Δημητρίου, προσθέτει στην ανακοίνωση, πως  χαρακτηρίζει πρωτόγνωρη, πρωτότυπη αλλά και ανέφικτη την απόφαση του Δημάρχου που βασίζεται – όπως είπε –  σε νομική γνωμάτευση.

Είναι κρίμα γιατί αυτή η απόφαση του δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον κ Βέργα,  συνέχισε ο κ Δημητρίου, απαξιώνει στην συνείδηση των συμπολιτών και συμπατριωτών μας  – όπως είπε – το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του ίδιου του Δημάρχου.

Ο κ Δημητρίου κάλεσε τον δήμαρχο Πάφου να αναλάβει το ρόλο της εκτόνωσης των πραγμάτων που πολλές φορές  εστιάζεται στις διαμάχες Δημοτικών Συμβούλων από την ίδια μάλιστα κομματική ομάδα.

Θα πρέπει κατέληξε,  να γίνει σωστή διάγνωση και να κάνουμε μια νέα αρχή βασιζόμενοι στον αλληλοσεβασμό και στις αρχές του Δημοκρατικού δικαιώματος κάθε Δημοτικού Συμβούλου να υποστηρίζει μέσα από επιχειρήματα την άποψη του.