Σοκ από τον ”ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Αργά το μεσημέρι της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της Δημόσιας τηλεόρασης κάνοντας λόγο για «ιερές αγελάδες» που μέχρι σήμερα δεν πείραζε κανείς. 

Αμέσως, το θέμα προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να αρνούνται να ψηφίσουν την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στο προαύλιο του κτιρίου στην Αγία Παρασκευή. 

Λίγες ώρες μετά, κυκλοφόρησε και το σχετικό non paper του Μεγάρου Μαξίμου ως προς το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ έγινε γνωστό και πώς θα στηθεί η νέα ΕΡΤ

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η στιγμή που έπεσε το σήμα της ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή, το πιθανότερο από λάθος, έπεσε το σήμα και του ΡΙΚ στην Ελλάδα. Λίγα λεπτά πριν, η Ελλη Στάη είχε εκφωνήσει το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, ενώ δίνοντας την σκυτάλη στους άλλλους παρουσιαστές, ακούστηκε η φωνή του Αντώνη Αλαφογιώργου να λέει: ”Πάμε να το κλείσουμε”. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι εφημερίδων και τηλεοράσεων προχωρούν σε απεργία διαρκείας εξαιτίας των εξελίξεων στην ΕΡΤ, ενώ ήδη στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν δώσει εντολή εκκένωσης του κτιρίου, διαφορετικά οι εργαζόμενοι θα συλλαμβάνονται και δεν θα έχουν δικαίωμα αποζημίωσης.   

To θέμα της ΕΡΤ πήρε διεθνείς διαστάσεις με σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση στο Ευρωκοινοβούλιο.