Σουλτς σε Σαμαρά: Ανοίξτε άμεσα την ΕΡΤ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Με επιστολή του σήμερα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz εκφράζει την ανησυχία του ΕΚ για την αιφνίδια απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ.

“Με βάση τη Συνθήκη του Άμστερνταμ και του σχετικού Πρωτοκόλλου, η λειτουργία των δημόσιων φορέων μετάδοσης στα Κράτη Μέλη συνδέεται με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες κάθε κοινωνίας, καθώς και με την ανάγκη διατήρησης της πολυφωνίας στα ΜΜΕ”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, θα προκαλούσε μεγάλη ανακούφιση στην Ευρώπη αν η κυβέρνηση άλλαζε την απόφασή της και άνοιγε την ΕΡΤ, με τις όποιες αναγκαίες αλλαγές, αλλά πάντα με ανοιχτή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Πληθαίνουν την ίδια ώρα οι αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Την άμεση επαναφορά του σήματος της ΕΡΤ ζήτησε σήμερα από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό, γνωστοποιώντας παράλληλα πως το απόγευμα θα παραδώσει στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα επιστολή 70 διεθνών δικτύων με αίτημα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Περισσότερα στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.