Στα κατεχόμενα ο Έρογλου για σχηματισμό “μεταβατικής κυβέρνησης”

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της «μεταβατικής κυβέρνησης» άρχισαν σήμερα το πρωί με συνάντηση του Τ/κ ηγέτη και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις και το ΚΕΕ. Η διάρκεια της εντολής είναι 15 ημερών. Εάν δεν μπορέσει να δημιουργηθεί «κυβέρνηση» την εντολή θα λάβει άλλος.

Η συνάντηση Κιουτσιούκ – Έρογλου χθες κράτησε μόλις 10 λεπτά επισημαίνει ο τ/κ Τύπος και ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ έδωσε την παραίτησή του με τον Τ/κ ηγέτη να δηλώνει ότι καθήκον του είναι να την αποδεχθεί και μέχρι να σχηματισθεί η «νέα κυβέρνηση» να συνεχίσει τα καθήκοντά τους.

Στις 7 χθες βράδυ ο Ντερβίς Έρογλου είχε την πρώτη συνάντηση με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, πρόεδρος του ΡΤΚ, δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τα άλλα κόμματα την Δευτέρα για να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης».  Ανέφερε επίσης ότι ζήτησαν από τον κ. Έρογλου να τους αναθέσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» μετά τις συναντήσεις αυτές.

Η ευθύνη για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» πέφτει στους ώμους των 27 «βουλευτών» που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Μεχμέτ Τσακιτζί. Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι αυτοί οι 27 δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν την «χώρα» χωρίς εναλλακτική μέχρι τις 28 Ιουλίου και πρέπει  το ΚΚΔ, το ΡΤΚ και το ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις να βρουν έναν τρόπο συνεργασίας για να ασκήσουν αυτό το καθήκον τους μέχρι την ημερομηνία των «πρόωρων εκλογών».

ΠΗΓΗ : ΚΥΠΕ