Star Trek Into Darkness: Η επική συνέχεια…

 

Πρωταγωνιστούν:Chris Pine, Benedict Cumberbatch, Zachary Quinto, Karl Urban, Simon Pegg, Zoe Saldana, John Cho, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, Alice Eve

Σκηνοθέτης: J.J Abrams

 


Από τις 14 ΙΟΥΝΙΟΥ στους κινηματογράφους:

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, 

 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα, ΡΙΟ Πάφος


 

Έτσι, ο σκηνοθέτης επιστρέφει, με το Star Trek Into Darkness (σε 3D) και την υπόσχεση ότι σ’ αυτό το δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσουμε το πιο επικό ταξίδι του USS Enterprise!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν το πλήρωμα του Enterprise καλείται πίσω στο σπίτι, βρίσκει μια ασταμάτητη δύναμη τρόμου, προερχόμενη μάλιστα από τη δική τους οργάνωση, να έχει καταστρέψει το στόλο και οτιδήποτε για το οποίο αγωνίζεται, αφήνοντας τον κόσμο σε κατάσταση κρίσης.

Για τον Captain Kirk το ζήτημα αποτελεί προσωπική υπόθεση, έτσι ηγείται ενός ανθρωποκυνηγητού σε ένα κόσμο σε εμπόλεμη κατάσταση, με στόχο τη σύλληψη του ανθρώπου που έχει μετατραπεί σε όπλο μαζικής καταστροφής. 

Καθώς οι ήρωες μας κινούνται σε ένα επικό παιχνίδι στρατηγικής, ζωής και θανάτου, η φιλία τους θα δοκιμαστεί και ο Kirk θα θυσιάσει τα πάντα για την μόνη οικογένεια που του έχει απομείνει: το πλήρωμά του!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

► Τον Ιούνιο του 2008, λίγο καιρό δηλαδή πρωτού βγει το Star Trek στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Paramount Pictures πλησίασε τους κυριότερους παραγωγούς της ταινίας, τον J.J. Abrams, τον Bryan Burk, τον Damon Lindelof, τον Alex Kurtzman και τον Roberto Orci, προτείνοντας τους την παραγωγή ενός σίκουελ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συμφωνία μεταξύ των πέντε παραγωγών και του στούντιο, υπογράφθηκε τον Μαρτιο του 2009. Το σενάριο της επικείμενης ταινίας, το οποίο βασίζεται πάνω στο Star Trek του Gene Roddenberry, ανέλαβαν και πάλι οι Roberto Orci και Alex Kurtzman, μόνο που αυτή τη φορά συμμετέχει και ο Damon Lindelof.

► Η κινηματογράφηση της ταινίας άρχισε στις 12 Ιανουαρίου του 2012. Λόγω του ότι η Paramount ήθελε η ταινία να γυριστεί σε 3D, ο σκηνοθέτης που δεν πολυσυμπαθούσε την 3D τεχνολογία, σκαρφίστηκε κάτι πρωτόγνωρο. Κινηματογράφησε σε 2D μορφή χρησιμοποιώντας IMAX κάμερες και έπειτα μετέτρεψε το σύνολο σε 3D. Έτσι, αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ταινία γυρίζεται σε φόρματ IMAX και έπειτα μεταφέρεται σε τρισδιάστατη μορφή.

Για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ο J.J Abrams επίταξε στο πρότζεκτ τον Corey Turner, o οποίος είχε εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες 3D επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Η διαδικασία μετατροπής ήταν αρκετά επίπονη και χρονοβόρα, όμως το αποτέλεσμα άξιζε και το χρόνο και την κούραση. Ο συνδυασμός IMAX και 3D τελικά φάνηκε να είναι θεαματικότατος!

► Η μαγνητοσκόπηση της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles, στην California και στις περιοχές γύρο από το Lawrence Livermore National Laboratory στο Livermore. Πρόσθετες λήψεις έγιναν στα Paramount Studios στο Hollywood, στα Sony Pictures Studios στην πόλη Culver και στον καθεδρικό ναό Crystal στο Garden Grove.

► Ο συνθέτης Michael Giacchino, όπως και το 2009, ανέλαβε να ντύσει μουσικά την ταινία. Το Star Trek Into Darkness είναι το τέταρτο πρότζεκτ στο οποίο  ο J.J Abrams και ο Michael Giacchino συνεργάζονται.

► Για την ενδυματολογική πτυχή της ταινίας επιστρατεύτηκε και πάλι ο ενδυματολόγος Michael Kaplan. «Σε αντίθεση με άλλες ταινίες, οι ενδυματολογικές απαιτήσεις του franchise Star Trek απαιτούσαν περισσότερη φαντασία παρά έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε να κάνουμε βόλτες στα μαγαζιά ούτως ώστε να εντοπίσουμε τα κατάλληλα κουστούμια. Όλα σχεδιάστηκαν και ράφτηκαν από την αρχή,» εξηγεί ο Kaplan.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

● KIRK (CHRIS PINE)

Με την έναρξη του Star Trek Into Darkness, συναντάμε τον καπετάνιο James T. Kirk,να διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο της καριέρας του. Παρόλο του ότι έχει εξελιχθεί σε ένα άψογο διοικητή, δεν διστάζει να αψηφήσει όλους τους κανόνες προκειμένου να κάνει αυτό που θεωρεί ο ίδιος σωστό. Η περίσσια του τόλμη όμως όπως ήταν αναμενόμενο, τον φέρνει για ακόμη μια φορά σε σύγκρουση με την Ακαδημία StarFleet, αντιμέτωπο με την απώλεια, την αμφιβολία και με πολλά ερωτήματα σχετικά με το τί έχει τη μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτόν.

Το ρόλο του Kirk αναλαμβάνει και πάλι να ζωντανέψει στις οθόνες ο Chris Pine. Αν και είναι ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στο Enterprise ο Pine, αναφέρει ότι το άγχος και οι προσδοκίες του ήταν πολύ μεγαλύτερες από την πρώτη φορά. «Η πρώτη μέρα στο σετ, έμοιαζε με την πρώτη μέρα στο σχολείο μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές,» λέει χαμογελώντας. «Αν και βρεθήκαμε όλοι μαζί ξανά να δουλεύουμε σε ένα franchise αγαπημένο, το άγχος όλων μας ήταν προφανές, καθώς όλοι γνωρίζαμε ότι αυτό που επρόκειτο να κάνουμε θα ήταν επιβλητικά μεγάλο.»

● SPOCK (ZACHARY QUINTO)

Ο Kirk δεν είναι ο μόνος που έρχεται αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του δαίμονες. Ο First Officer Spock, αναγκάζεται επίσης από τις συνθήκες, να επανεξετάσει τον εαυτό του, τις αξίες και τα ιδανικά του, όπως ποτέ άλλωτε. Στο ρόλο του Spock, του ανθρώπου του οποίου η λογική δίνει μάχες με τον συναισθηματικό του κόσμο, θα δούμε και πάλι τον Zachary Quinto.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, στο Star Trek Into Darkness, ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει, περνάει μέσα από μια έντονη συναισθηματική κατάσταση, η οποία τον κάνει να συνειδητοποιήσει τα όρια του και το τι σημαίνει πραγματική φιλία. Επίσης ο ρόλος του σ’αυτό το δεύτερο μέρος, απαιτεί περισσότερη σωματική ένταση και αυτό είναι κάτι που επέτρεψε στον Zack να συνδεθεί με τον Spock με ένα διαφορετικό τρόπο, απόλυτα διασκεδαστικό.

● UHURA (ZOE SALDANA)

Η ταλαντούχα ηθοποιός Zoe Saldana υποδύεται για ακόμη μια φορά την υπεύθυνη επικοινωνίας του Enterprise, την Uhura.

Όπως ο Kirk και ο Spock, έτσι και ο χαρακτήρας της Uhura, εκτίθεται σε σημαντικές αλλαγές στην νέα ταινία. Καταρχάς αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες και δεύτερον έρχεται και αυτή, όπως όλη η ομάδα, αντιμέτωπη με ηθικά διλήμματα.

Ένα άλλο συναρπαστικό σκέλος του σεναρίου για την ηθοποιό, είναι η τροπή που πέρνει η σχέση της με τον Spock. «Νομίζω ότι η σχέση της Uhura με τον Spock, ήταν κάτι που εξέπληξε τους πάντες στο Star Trek του 2009,» αναφέρει η Zoe. « Έτσι θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον τον θεατών  και σε αυτό το κομμάτι του σεναρίου, αποφασίσαμε ότι η σχέση των δύο έπρεπε να δοκιμαστεί και αν αντέξει να πάει παραπέρα…»

● HARRISON FORD (BENEDICT CUMBERBATCH)

Η κινητήριος δύναμη της πλοκής του Star Trek Into Darkness είναι ένας μυστηριώδης εχθρός, ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης, του οποίου τα καταστροφικά ένστικτα φαίνεται να μην έχουν όρια.

Μετά από αμέτρητες αποτυχημένες οντισιόν για το ρόλο του κακοποιού Harrison Ford, ο J.J Abrams αποφάσισε να απογειωθεί προς μια εντελώς απρόβλεπτη κατεύθυνση, προς το Λονδίνο, για να συνατήσει τον ηθοποιό Benedict Cumberbatch, γνωστό από τις εξαιρετικές του ερμηνείες στο τηλεοπτικό Sherlock, στο War Horse, στο The Hobbit και στο Parade’s End. Πρωτού ξεκινήσει το ταξίδι του ο J.J, είχε παρακολουθήσει το υλικό που είχε στείλει νωρίτερα ο ηθοποιός με τις ερμηνείες του πάνω στο σενάριο και ενθουσιάστηκε μαζί του. Πίστεψε μεμιάς στις ικανότητες του και έτσι χωρίς ιδιαίτερες σκέψεις αποτάθηκε σ’αυτόν. Από την άλλη, με το που ενημερώθηκε ο Benedict για τον λόγο για τον οποίο ο σκηνοθέτης θα ταξίδευε στο Λονδίνο, τρελάθηκε από την χαρά του. Έτσι με το που του έγινε επίσημα η πρόταση να συμμετάσχει συμφώνησε αμέσως.

● BONES (KARL URBAN)

Ο Karl Urban επιστρέφει ως ο γιατρός του σκάφους, ο Leonard Bones McCoy. «Από την αρχή της ταινίας ο Bones φαίνεται να είναι πολύ μπερδεμένος και νευρικός. Ο λόγος είναι η ανησυχία που τρέφει για την αποστολή του αστρόπλοιου που βρίσκεται σε εξέλιξη, διότι αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μια συνηθισμένη αποστολή. Έτσι για πρώτη φορά αμφισβητεί τις προθέσεις της Ακαδημίας StarFleet και ως επόμενο όλες του οι κινήσεις είναι διστακτικές,» αναφέρει ο ηθοποιός.

● SCOTTY (SIMON PEGG)

Στο ρόλο του μηχανικού του Enterprise, του Scotty, συναντάμε και πάλι τον Άγγλο ηθοποιό  Simon Pegg. «Με το που άκουσα ότι επρόκειτο να γυρίσουμε μια νέα ταινία του franchise ενθουσιάστηκα! Από μικρό παιδί λάτρευα τον κόσμο του Star Trek, έτσι η συμμετοχή μου στο πρότζεκτ ήταν ότι καλύτερο μου είχε συμβεί. Το ότι μάλιστα στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται ο J.J. Abrams, με εξιτάρει ακόμη περισσότερο», λέει ο ηθοποιός.

Ο καλύτερος φίλος του Scotty από το πλήρωμα του Enterprise, είναι ο Kirk. Τον θεωρεί έξυπνο, γενναίο και ικανότατο καπετάνιο, γι’ αυτό και είναι πάντα πρόθυμος να κάνει ότι του ζητήσει. Μπορεί ο ίδιος να είναι ατίθασος, αλλά όσο αφορά τη δουλειά του είναι απόλυτα πειθαρχημένος.

● CHEKOV (ANTON YELCHIN)

Ο Anton Yelchin ο οποίος επανέρχεται στο Enterprise ως το παιδί θαύμα, τον Pavel Chekov, αισθάνεται το ίδιο ενθουσιασμένος για την επιστροφή του με τον Simon Pegg. «Αυτό που χαίρομαι πιο πολύ απ’όλα, είναι ότι μου δίνεται η ευκαιρία να ξανασυνεργαστώ με ανθρώπους που εκτιμώ ιδιαίτερα.»

Στο Star Trek Into Darkness, ο Chekov είναι ο άνθρωπος ο οποίος αντικαθιστά τον Scotty, όταν ο τελευταίος σε μια έντονη στιγμή έρχεται σε ρίξη με τον καπετάνιο Kirk.

● SULU (JOHΝ CHO)

Τον πηδαλιούχο του αστρόπλοιου Hicaru Sulu, ενσαρκώνει για ακόμη μια φορά ο αρκετά ανανεομένος John Cho. «Το Star Trek Into Darkness, μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω ακόμη μια νέα εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου… Μέσω αυτής της δεύτερης ταινίας νιώθω ότι προσεγγίζουμε πολύ τις πνευματικές ρίζες του κόσμου Star Trek με τρόπο αρκετά πρωτότυπο και ενδιαφέρον.»

● CAROL MARCUS (ALICE EVE)

Η γέφυρα του Enterprise καλοσορίζει ένα νέο μέλος σε αυτό το ταξίδι, την επιστήμονα Carol Marcus, την οποία υποδύεται η Αγγλίδα ηθοποιός Alice Eve.

«Για το ρόλο της Carol χρειαζόμασταν μια ηθοποιό που ενώ θα διέφερε από το υπόλοιπο καστ θα μπορούσε να ταιριάξει με την ομάδα με όμορφο τρόπο. Θέλαμε ένα χαρακτήρα σέξι, έξυπνο, διασκεδαστικό και αρκετά αποφασισμένο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τα εντοπίσαμε στο πρόσωπο της Alice Eve,» λέει ο σκηνοθέτης.

«Η Carol είναι μια δυναμική γυναίκα, η οποία εντάσσεται στο πλήρωμα της μυστικής επιχείρησης. Έχοντας διδακτορικό στον τομέα της προηγμένης φυσικής, κατέχει πλήρως τα διάφορα είδη όπλων και ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη ευκολία στα καθήκοντά της. Αυτό γοητεύει μεμιάς τον καπετάνιο Kirk. Ο Spock όμως αρχίζει να ζηλεύει την χημεία που υπάρχει μεταξύ των δύο και αισθάνεται ότι η θέση του απειλείται,» αναφέρει η ηθοποιός. 

● CHRISTOPHER PIKE (BRUCE GREENWOOD)

Ο Bruce Greenwood υποδύεται και πάλι τον μέντορα του Enterprise, τον πρωτότυπο καπετάνιο Christopher Pike. Όταν ο καπετάνιος Kirk παραβιάζει τις πρωταρχικές εντολές, τον απαράβατο κανόνα του στόλου που δεν επιτρέπει στους ταξιδιώτες του Enterprise να παρεμβαίνουν ή να κάνουν οτιδήποτε που να επηρεάζει την πορεία ενός άλλο πολιτισμού, υποβιβάζεται σε πρώτο αξιωματικό του αστρόπλοιου και ο προκάτοχός του Christopher Pike παίρνει την θέση του.

● THE ADMIRAL (PETER WELLER)

Ένας νέος διοικητής της Ακαδημίας StarFleet κάνει την εμφάνιση του στο Star Trek Into Darkness, ο Admiral, ο οποίος όπως φαίνεται δεν είναι αυτός που δείχνει ότι είναι. Το ρόλο του μυστηριώση και σκοτεινού Admiral, ερμηνεύει ο ηθοποιός/σκηνοθέτης Peter Weller, ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός από τους ρόλους του στο Robocop και στο Dexter.

Συμφωνα με τον Abrams ο Peter Weller εντάχθηκε στο καστ εντελώς τυχαία. Όταν ο Peter συνάντησε τον J.J στο γραφείο του δεύτερου, ώστε να πάρει κατευθυντήριες γραμμές για ένα άσχετο με το θέμα τηλεοπτικό πρότζεκτ που ετοίμαζε, ο σκηνοθέτης μας, αφού τον κοίταξε καλά του έκανε πρόταση να συμμετέχει στην ταινία. Με δυο λόγια η συμμεροχή του ήταν έμπνευση της στιγμής. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ J.J. ABRAMS

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια ευελπιστείς ότι θα είναι η αντίδραση του κόσμου που θα παρακολουθήσει την ταινία Star Trek Into Darkness;

J.J. ABRAMS: Νομίζω ότι όσοι παρακολουθήσουν την ταινία θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Όπως και να το δει κανείς το Star Trek Into Darkness είναι ακόμη πιο μεγάλη ταινία σε σχέση με το προηγούμενο Star Trek. Επίσης η ιστορία είναι υψίστης σημασίας. Παρόλο του ότι είναι αυτοτελές, όσοι παρακολούθησαν το Star Trek του 2009, τώρα θα είναι σε θέση να καταλάβουν το πως ήρθαν και έδεσαν όλα μεταξύ τους. Η πλοκή είναι γεμάτη ίντρικες, απίστευτα δραματική, πολυεπίπεδη και με πολλές ανατροπές. Ακόμη μπορώ να πω ότι καυστιριάζει έντονα το ηθικό δίλημμα πόσο μακριά μπορεί να πάει ο καθένας μας, για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα με μπέρδεψες λιγάκι…Στέκει μόνο του το Star Trek Into Darkness σαν υπόθεση, ή πρέπει να έχει δει κάποιος και την πρώτη ταινία για να το κατανοήσει;

J.J. ABRAMS: Όχι, όπως είπα και πριν το Star Trek Into Darkness είναι αυτοτελές. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να δει κάποιος και το πρώτο μέρος για να καταλάβει την ιστορία του. Αν έτυχε όμως να το παρακολουθήσει, τώρα θα είναι σε θέση να κατανοήσει αμέσως το πως όλα δένουν μεταξύ τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για ποιο ή ποιους λόγους επιλέξατε τον Benedict Cumberbatch για το ρόλο του John Harrison;

J.J. ABRAMS: Ξέρεις κάτι; Αρκετός κόσμος είναι που με ρωτάει ακριβώς το ίδιο πράγμα και δεν καταλαβαίνω το γιατί η επιλογή μας είναι περίεργη. Ο Benedict είναι εξαιρετικός ηθοποιός, με αβίαστες δεξιοτεχνίες και πολλές ικανότητες. Προσωπικά, είχα λατρέψει την τρομερή του ερμηνεία στο τηλεοπτικό Sherlock και θεώρησα ότι θα ήταν εξίσου καλός και ως John Harrison. Και δεν διαψεύσθηκα. Με την παρουσία του, έδωσε σεβασμό, εφυία και βάθος στο χαρακτήρα. Με την ερμηνεία του ξεπέρασε κυριολεκτικά όλες μου τις προσδοκίες! Είναι πραγματικά σπουδαίο ταλέντο και νιώθω τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα τελευταία χρόνια, έχουμε παρακολουθήσει πολλές αξέχαστες ερμηνείες κακοποιών, από Βρετανούς ηθοποιούς. Μήπως αυτό ήταν κάτι που επηρέασε την απόφασή σου;

J.J. ABRAMS: Όχι δεν με νοιάζει καθόλου η εθνικότητα των ηθοποιών που επιλέγω. Με νοιάζει όμως το να έχω τους καλύτερους ηθοποιούς στους ταιριαστούς με αυτούς ρόλους. Έτσι η επιλογή του Benedict έγινε καθαρά λόγω των ικανοτήτων του και όχι λόγω της εθνικότητας του. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι η κλασσική μορφή κακοποιού, που έχουμε δει ένα εκατομμύριο φορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ένιωσες όταν περπάτησες για πρώτη φορά στο σετ του Enterprise του Star Trek Into Darkness;

J.J. ABRAMS: Από τον ενθουσιασμό μου, ένιωσα ανατριχίλα σ’όλο μου το κορμί. Το μυαλό μου γύρισε πίσω, στη στιγμή που περπάτησα για πρώτη φορά στο σετ του Enterprise της πρώτης ταινίας…Ήταν λες και επέστρεψα σ’ένα αγαπημένο μου μέρος. Ένα μέρος που είχα να πάω μερικά χρόνια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ BENEDICT CUMBERBATCH

ΕΡΩΤΗΣΗ: Benedict, είναι αλήθεια ότι τις ερμηνείες που έστειλες στην οντισιόν της ταινίας, τις κατέγραψες με ένα I – Phone;

BENEDICT CUMBERBATCH: Ναι είναι αλήθεια… (γέλια)

ΕΡΩΤΗΣΗ:Πώς έγινε αυτό;

BENEDICT CUMBERBATCH: Μεγάλη ιστορία… Βασικά όταν πραγματοποιούνταν οι οντισιόνς, δεν είχα χρόνο να πάω γιατί βρισκόμουνα στα γυρίσματα του Parade’s End. Όταν τελείωσα με τις υποχρεώσεις μου, οι διευθυντές του καστ του Star Trek Into Darkness, έλειπαν από το Hollywood για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έτσι, μη θέλοντας να χάσω την ευκαιρία να συμμετάσχω σ’αυτή την υπερπαραγωγή, έπρεπε να κάνω κάτι άμεσα. Τηλεφώνησα λοιπόν στον κουμπαρο μου και του ζήτησα να με βοηθήσει. Αυτός πρόθυμος όπως πάντα, μου είπε να γυρίσω στο Λονδίνο και αφού είχα μέρος του σεναρίου στα χέρια μου, θα με μαγνητοσκοπούσε αυτός να ερμηνεύω σκηνές της ιστορίας, ούτως ώστε να αποστείλλω στους διευθυντές του καστ δείγμα της δουλειάς μου. Έτσι και έγινε…Μάζεψα μερικά ρούχα σε μια βαλίτσα και πήρα την πρώτη πτήση για Λονδίνο. Φτάνοντας εκεί, είπαμε να στρωθούμε αμέσως τη δουλειά. Η τεχνολογία όμως μας εγκατέλειψε. Η κάμερα που θα χρησιμοποιούσαμε έσπασε και οι μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής τελείωσαν. Βλέποντας η κουμπάρα μου την απόγνωση μου, γυρνάει και μου λέει πολύ απλά «Μην στεναχωριέσαι! Δεν χάλασε ο κόσμος! Θα σε γράψουμε με το i-phone.» Εγώ σκέφτηκα τι λέει τώρα; Είναι δυνατόν; Και όμως ήταν! Μέσα σε λίγα λεπτά, στάθμισε το i-phone πάνω σε δύο καρέκλες για να πάρει τη σωστή γωνία και μου είπε να αρχίσω να ερμηνεύω. Αφού ενσάρκωσα λίγες σκηνές, κάναμε μια παύση για να δούμε τί τραβήξαμε. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Έτσι χωρίς περαιτέρω ενδοιασμούς συμπιέσαμε τα αρχεία με τις καλύτερες λήψεις και τα αποστείλαμε στον J.J Abrams.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί ήταν αυτό που σε έκανε να θες τόσο πολύ να συμμετάσχεις στην ταινία;

BENEDICT CUMBERBATCH: Αυτό που με έκανε να θέλω να συμμετάσχω στην ταινία, ήταν το θέαμα του Star Trek του 2009. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με τον τρόπο που μεταφέρθηκε στην οθόνη και από εκείνη τη στιγμή μου γεννήθηκε η επιθυμία, αν προκύψει νέα ταινία, να είμαι ένας από τους πρωταγωνιστές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί έχεις να μας πεις για τον χαρακτήρα που υποδύεσαι, τον John Harrison;

BENEDICT CUMBERBATCH: Ο John Harrison δεν είναι ένας συνηθισμένος κακοποιός. Ναι… είναι ένας τρομοκράτης, πίσω όμως από τις πράξεις του κρύβονται ηθικά κίνητρα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι ένας τύπος με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και αυτό μπορεί κάποιος να το αντιληφθεί, αν σκεφτεί ότι στην ουσία μάχεται για την ελευθερία ενός άλλου άντρα…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί είδους φυσική προετοιμασία έκανες για το ρόλο σου;

BENEDICT CUMBERBATCH: Λόγω του ότι στην ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου ο σωματότυπος μου αποκαλύπτεται, έπρεπε να δουλέψω με τη σωματική μου εμφάνιση. Έτσι εκεί που έτρωγα πέντε φορές την ημέρα, αναγκάστηκα να καταναλώνω 4000 θερμίδες ημερησίως για περίπου ενάμιση μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Ενδεικτικά σου λέω, πήγα από τις 38 ίντσες στήθος στις 42.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ήταν η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους ηθοποιούς;

BENEDICT CUMBERBATCH: Παρόλο που οι υπόλοιποι ηθοποιοί γνωρίζονταν καλά μεταξύ τους από την πρώτη ταινία, δεν με έκαναν να αισθανθώ ούτε για μια στιγμή ξένος. Αντίθετα, με καλοδέχτηκαν και αφού κατάλαβαν το πόσο αγχωμένος ήμουνα, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να με κάνουν να νιώσω άνετα. Κάθε φορά που με έβλεπαν να ήμουν ανήσυχος, έτρεχαν στο πλάι μου να με καθοδηγήσουν και να με καθησυχάσουν. Είναι όλοι τους πολύ καλά παιδιά και νιώθω πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς ήταν ο J.J Abrams ως σκηνοθέτης;

BENEDICT CUMBERBATCH: Αληθινός επαγγελματίας! Μακάρι να λειτουργούσαν σαν αυτόν όλοι οι σκηνοθέτες… Δεν έφευγε λεπτό από το πλευρό μας και δεν άρχιζε ποτέ την κινηματογράφηση αν δεν ήταν βέβαιος ότι κατανοήσαμε απόλυτα το σενάριο και το τί ακριβώς έπρεπε να κάνουμε. Και αν πάλι τα κάναμε θάλασσα, χωρίς να χάνει την υπομονή του, μας πλησίαζε και με πολύ ευγενικό και διακριτικό τρόπο μας καθοδηγούσε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως αισθάνθηκες όταν πάτησες για πρώτη φορά στο σετ του Enterprise;

BENEDICT CUMBERBATCH: Αισθάνθηκα να είμαι ξαφνικά ο μεγαλύτερος φαν του Star Trek κόσμου!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Συμμετείχες ο ίδιος σε όλες τις επικύνδυνες σκηνές που θα δούμε τον χαρακτήρα σου;

BENEDICT CUMBERBATCH: Όχι… Όχι σε όλες! Σε όσες είχα τη δυνατότητα ψυχικά και σωματικά να συμμετάσχω προσωπικά, το έκανα. Στις υπόλοιπες, όπου κρινόταν μη ασφαλές η συμμετοχή μου, ο καταπληκτικός κασκαντερ Martin De Boer έπαιρνε τη θέση μου.