Στάση εργασίας στα ελλαδικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σε στάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 01:00 σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να προχωρήσουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ σαν μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του “λουκέτου” στην ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, σε παρέμβασή του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ, πρόκειται για την πρώτη αρχική αντίδραση των δύο συνδικαλιστικών σωματείων, που θα κλιμακωθεί με στόχο τις επόμενες ημέρες να μην κυκλοφορήσουν και εφημερίδες.

Σημειώνεται ότι σύσσωμα τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΠΟΕΣΥ όσο και της ΕΣΗΕΑ βρίσκονται στην ΕΡΤ και συμμετέχουν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλέοραση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

“ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της ομοσπονδίας με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών» (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αριθμός 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1.Την Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.) που εδρεύει στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, οδός Μαρίνου Αντύπα 41-45, και εκπροσωπείται νόμιμα.

2.Την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.Τ.Η.Σ.Ε.Ε.) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αρ. 10, και εκπροσωπείται νόμιμα.

3.Την Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Μητροπόλεως 34 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 από ώρα 19:00 έως 01:00 της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας, αντιδρώντας στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς, προς τους οποίους απευθύνεται, που εδρεύουν στην Αττική και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την, ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.

ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΔ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ.)

Ο Πρόεδρος     

Γιώργος Σαββίδης        

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Κουμπιάς”.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα,

news247.gr, επίσημος συνεργάτης του 24H.