Στην Αθήνα σήμερα η τρόικα


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πριν λάβει την δόση του Ιουνίου ύψους 3,3 δισ. ευρώ από τον EFSF και πριν προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα το φθινόπωρο για να προσδιορίσει τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2015 -2016 η τρόικα θα πρέπει να γνωμοδοτήσει πως η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε τις προαπαιτούμενες δράσεις – ορόσημα.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα εξετάσουν αφενός το εάν η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στους τριμηνιαίους δείκτες επιδόσεων για την διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και αφετέρου το εάν συντελέσθηκε η απαραίτητη πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Στις δράσεις ορόσημα περιλαμβάνονται:

-Η απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας στα πλαίσια των συστάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και η μετάβαση στο μοντέλο – στόχο της ΕΕ.

-Η αναθεώρηση του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις εφαρμογής που εντοπίσθηκαν κατά την πρώτη τριετία της εφαρμογής του νόμου.

-Η ρύθμιση των μη βιώσιμων χρεών των νοικοκυριών και η θέσπιση προγράμματος διευκόλυνσης της αποπληρωμής των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

-Ο διορισμός εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη οι δράσεις ορόσημα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και μένει να διευκρινισθούν κάποια μικρά ζητήματα με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα που αφορά στο νομοσχέδιο για την ανακούφιση των δανειοληπτών αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ή αύριο στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πηγή: newsbeast.gr