Στήριξη από Ολάντ για 400 εκ. – Συνάντηση με Total για το Φ.Α.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε και ειδική αναφορά στην εμπλοκή της Γαλλίας στα θέματα του φυσικού αερίου και θα έρθει στην Κύπρο το φθινόπωρο μετά από πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη.

Η συζήτηση των δύο προέδρων δεν έμεινε στην οικονομική στήριξη και το φυσικό αέριο, καθώς στο τραπέζι έπεσαν και τα θέματα της Τουρκίας, αλλά και το Κυπριακό γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Προέδρος θέλει να παραμείνει η Τουρκία σε τροχιά ένταξης στην Ε.Ε και ζήτησε να μην θέσει ενστάσεις η Λευκωσία στο άνοιγμα του ενταξιακού κεφαλαίου 22 της Τουρκίας που έχει να κάνει με ζητήματα περιφερειακής πολιτικής, κάτι που ούτως ή άλλως δεν είναι στις προθέσεις της Κύπρου.

Συνάντηση με Total

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντής της γαλλικής εταιρείας TOTAL κ. Κριστόφ ντε Μαρτζιερί θα έχει σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κατά τις επαφές του στη Γαλλία συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη, θα δεχθεί τον Πρόεδρο της TOTAL στις 11 το πρωί ώρα Κύπρου.

Χθες βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του παρέστησαν σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι κ. Μάριος Λυσιώτης, στην παρουσία επισήμων. Τη Γαλλική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.  Τιερί Ρεπαντέν.