Στο Ανώτατο οι προσφυγές Κεντρικής – Σταυρινάκη

 


 

Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Παράλληλα, ενώπιον του Δικαστή του Ανωτάτου Κώστα Παμπαλλή παρουσιάστηκε η ατομική προσφυγή του κ. Σταυρινάκη εναντίον της ίδιας απόφασης, με τον Δικαστή να ορίζει ακρόαση για το θέμα, τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, στις 09.30, το πρωί, ημερομηνία κατά την οποία θα εξετάσει, όπως είπε, επίσης κατ’ αρχήν το θέμα της αρμοδιότητάς του. Όπως ανέφερε ο Δικαστής Παμπαλλής η Κυβέρνηση θα έχει χρονικό περιθώριο ως την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, για την υποβολή ενστάσεων.

Εκτός από τις προσφυγές, βάση του άρθρου 139 του Συντάγματος, ο κ. Σταυρινάκης έχει επίσης υποβάλλει αίτημα για έκδοση προσωρινού διατάγματος για επιστροφή του στα καθήκοντά του Υποδιοικητή, ωσότου εκδικαστεί η προσφυγή.

Ο κ. Σταυρινάκης είχε διοριστεί από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στις 04 Φεβρουαρίου. Στις 9 Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακάλεσε το διορισμό του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Κώστα Βελάρη, ο οποίος εμφανίζεται εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκρινε ότι ο διορισμός του κ. Σταυρινάκη ήταν ανύπαρκτος και παράνομος και γι αυτό και τον ανακάλεσε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ