Συμμαχία Πολιτών: Σήμερα η πρώτη της Εκλογική Συνέλευση


Eγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστς μας στο facebook και στο twitter


«Η Συμμαχία Πολιτών είναι δημιούργημα και κτήμα των πολιτών. Είναι το αποτέλεσμα των κοινωνικών διεργασιών που αναπτύσσονται εδώ και πολλά χρόνια έξω ασπό τους παραδοσιακούς ιδεολογικούς φραγμούς και αποτελεί μια σύγχρονη και συγκροτημένη απάντηση στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας. Πολίτες με διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν ένα κοινό κώδικα αρχών και αξιών και ένα κοινό όραμα» δήλωσε στον Φιλελεύθερο ο κος Λιλλήκας. 

Η εκλογική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της Συντακτικής Συνέλευσης. Κατά την Εκλογική Συνέλευση θα εκλεγούν ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, ο Πολιτικός Συντονιστής της Συμμαχίας, ο Συντονιστής Θεματικών Συμμαχιών, ο Συντονιστής Συμμετοχικής Δημοκρατίας, ο Συντονιστής Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων και ο Συντονιστής Οργανωτικού. Θα εκλεγούν επίσης τα 15 από τα 34 μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου. Δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών τα οποία μπορούν να εγγραφούν και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης. Για τις εκλογές των 15 μελών της Πολιτικής Συγκλήτου, τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν από ένα (1) μέχρι δεκαπέντε (15) υποψηφίους

Το επίσημο μέρος της συνέλευσης θα αρχίσει η ώρα 10:30 με μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα και οι ψηφοφορίες.