Συνάντηση Αναστασιάδη-Ομήρου με ενημερωτικό χαρακτήρα

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που, όπως μου έχει αναφέρει, θα έχουμε για ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, αναφορικά με τα μείζονος σημασίας ζητήματα, δεδομένου ότι στην απουσία του Προέδρου, ο Αναπληρών τον Πρόεδρο, που είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, θα πρέπει να είναι ενήμερος για τα διάφορα θέματα, για να μπορεί να τα χειριστεί στην απουσία του».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα προεδρεύσει αύριο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ακόμη ότι «υπάρχει, επίσης, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής και κοινοβουλευτικής διακομματικής αντιπροσωπείας  στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 3 Ιουλίου και ανταλλάξαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απόψεις, για τα θέματα, τα οποία θα εγείρουμε και θα συζητήσουμε στις συναντήσεις μας στη ρωσική πρωτεύουσα».

Είπε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόταση που έχει διαμορφώσει η ΕΔΕΚ για την Οικονομία και τη γρηγορότερη έξοδο από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.