Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με ΕΤΕΚ


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια υλοποίησης της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε με βάση τα σχέδια που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, οι απόφοιτοι κλάδων της μηχανικής να απασχολούνται και να αποκτούν εργασιακή πείρα μέσω πρακτικής εξάσκησης για να μπορούν να γίνονται μέλη του ΕΤΕΚ.

Ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκαν αρκετά θέματα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συνεργασία με κοινούς στόχους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης είπε ότι «οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι ενώπιον μας και με θετικό πνεύμα και καλή θέληση μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Αχνιώτης σημείωσε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση και ότι το τελευταίο διάστημα οι επιπτώσεις της κρίσης στην κατασκευαστική βιομηχανία «είναι τεράστιες με τραγικά αποτελέσματα». Αρκετές επιχειρήσεις και γραφεία παροχής υπηρεσιών έβαλαν λουκέτο ή οδεύουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε.  

Σύμφωνα δε με την Υπουργό Εργασίας, ο κατασκευαστικός τομέας είναι ο δεύτερος στη σειρά με τους περισσότερους εγγεγραμμένους ανέργους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ