Τεράστιες οι προοπτικές στον τομέα ενέργειας με 5000 θέσεις εργασίας

 


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας !!! 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του στο λιμάνι Λεμεσού, στο πλαίσιο των εγκαινίων της μονάδας παραγωγής λάσπης της εταιρείας EDT, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε πως «μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, στα επόμενα 3 περίπου χρόνια, είναι εφικτό να δημιουργηθούν στον τομέα της ενέργειας, 4 με 5 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», ενώ την ίδια ώρα σημείωσε την ανάγκη για εκπαίδευση νέων ανθρώπων σε επαγγέλματα συναφή με τον τομέα της ενέργειας.

Ανέφερε δε πως οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε επαφή με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και άλλους ιδιωτικούς φορείς «προκειμένου να δημιουργήσουμε την αναγκαία εκπαιδευτική υποδομή στην Κύπρο για να εκπαιδεύονται νέα άτομα, νέοι συμπολίτες μας, στον τομέα των επαγγελμάτων της ενέργειας, ώστε να μην χρειάζεται η Κύπρος να εισάγει, είτε επιστημονικό, είτε εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό, που δυστυχώς συμβαίνει μέχρι σήμερα».

Η επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης είναι επίσης πάρα πολύ σημαντική, πρόσθεσε και υπέδειξε πως «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μπορεί να υπερβαίνει και τα 50 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η αναγκαία υποδομή».

« Συνεπώς, είμαστε σε ένα καλό και σε ένα προχωρημένο στάδιο συνομιλιών και ελπίζω ότι είναι έργα αυτά τα οποία μπορούν πραγματικά να συμβάλουν στην επανεκκίνηση της Κυπριακής οικονομίας», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Συγκοινωνιών.

Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Σόλων Κασίνης, επεσήμανε τις σημαντικές οικονομικές και άλλες προοπτικές που δημιουργούνται από τη λειτουργία των χερσαίων εγκαταστάσεων της EDT στο λιμάνι Λεμεσού, προς εξυπηρέτηση των γεωτρήσεων της Noble.

«Υπάρχει υποδομή στην Κύπρο για ανακύκλωση και της λάσπης και όλων των άλλων υλικών κι αυτό σημαίνει, για μια γεώτρηση 117 εκατομμυρίων, τουλάχιστον 20 με 25% έσοδα για την Κύπρο», είπε ο κ. Κασίνης, σημειώνοντας ότι, όταν το 2014 θα υπάρχουν άλλες 4 με 5 γεωτρήσεις, «θα έχουμε ουσιαστική συνδρομή του τομέα στην οικονομία, είτε από απόψεως οικονομικών οφελών, είτε από απόψεως θέσεων εργασίας».

Πηγή ΚΥΠΕ