Θα επιχειρήσει να κολυμπήσει από την Αβάνα… στη Φλόριδα!


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες οι οποίες προβλέπονται από την ομάδα επιστημόνων που την υποστηρίζει, η τολμηρή κολυμβήτρια από την Αυστραλία Χλόε Μακάρντελ, θα επιχειρήσει σήμερα, Τετάρτη, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κολυμπήσει τα 103 μίλια (166 χιλιόμετρα) μεταξύ της Κούβας και της Φλόριντα, χωρίς προστατευτικό κλουβί από τους καρχαρίες.

 «Είναι ο πιο δύσκολος μαραθώνιος κολύμβησης σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε η 28χρονη μαυρισμένη κολυμβήτρια στους δημοσιογράφους. 

«Είναι σαν να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο ποδόσφαιρο ή να καταρρίψεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να πάρεις το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είναι ενδεχομένως ακόμη πιο δύσκολο, γιατί κανείς δεν ήταν σε θέση να το κάνει», είπε η Μακάρντελ. 

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι το Άγιο Δισκοπότηρο για τους κολυμβητές και έχει κατακτηθεί μόνο μία φορά, από τη Σούζι Μαρόνι, επίσης Αυστραλή, η οποία χρησιμοποίησε ένα προστατευτικό κλωβό σε ηλικία 22 ετών το 1997, κολυμπώντας στα πολύ επικίνδυνα ωκεάνια ρεύματα για «μόλις» 25 ώρες.

Από το 2011, έχουν γίνει τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, τρεις από την Αμερικανίδα Ντιάνα Νάιντ και μια από συμπατριώτισσα της Μακάρντελ την Πένι Πάλφρι. 

Η Μακάρντελ που προπονείται για τον στόχο αυτό, 50 εβδομάδες το χρόνο έχει ένα προσωπικό ρεκόρ επίτευγμα το διπλό πέρασμα της Μάγχης. 

Η κολυμβήτρια θα ξεκινήσει από τη μαρίνα Χεμινγουέι δυτικά της Αβάνας την Τετάρτη το πρωί και θα κολυμπήσει σύμφωνα με τους λεγόμενους κανόνες της Μάγχης, που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να αγγίξει τα σκάφη που θα την συνοδεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας που εκτιμάται ότι θα κρατήσει 60 ώρες.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, εκτός από την κούραση, θα είναι το δηλητηριώδες ψάρι ζελέ που βρίσκεται σε αυτά τα νερά, τα κύματα και το ισχυρό και απρόβλεπτο ρεύμα του Κόλπου.

Πηγή: tanea.gr