Τουρκία: Νέες συλλήψεις για τα δραματικά επεισόδια


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Αυτό ανακοίνωσε ο δικηγορικός σύλλογος διευκρινίζοντας ότι τρία άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα τελούν υπό δικαστικό έλεγχο.

Η απαγγελία κατηγοριών αφορά το ρόλο τους στην οργάνωση διαδηλώσεων και στη φερόμενη συμμετοχή τους σε βίαιες ενέργειες για λογαριασμό μιας παράνομης οργάνωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk στην ιστοσελίδα του.

Οι προληπτικές αυτές κρατήσεις σημειώνονται μετά την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που είχε στόχο κύκλους της άκρας αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη και την αγκυρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ είχε υπογραμμίσει την Τρίτη ότι η επιχείρηση είχε προετοιμαστεί πολύ καιρό πριν και ότι ύποπτοι είχαν επίσης εμπλακεί στις διαδηλώσεις.

Με τις νέες κρατήσεις, τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί μετά την αστυνομική επιχείρηση μια εβδομάδα νωρίτερα για την εκκένωση του πάρκου Γκεζί, του τελευταίου προπύργιου των διαδηλωτών που ζητούσαν από τις 31 Μαΐου την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 7.800 τραυματίστηκαν στις πρωτοφανείς αυτές διαδηλώσεις, τις πιο βίαιες κατά της τουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2002. 

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ