Βηρυτός: Ένας νεκρός σε συμπλοκές μπροστά στην Ιρανική Πρεσβεία


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπου του λιβανικού στρατού στο Γαλλικό πρακτορείο, ένας νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του μετά από αυτό το βίαιο επεισόδιο μπροστά στην ιρανική πρεσβεία όπου υποστηρικτές του σιιτικού κινήματος επιτέθηκαν σε ανθρώπους που διαδήλωναν κατά της συμμετοχής της Χεζμπολάχ στις συγκρούσεις στη Συρία, σημείωσε η ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να πει αν το θύμα ήταν υποστηρικτής ή αντίπαλος της Χεζμπολάχ και αν σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ή με άλλο τρόπο.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ήταν μάρτυρας στη συμπλοκή που κράτησε λίγα λεπτά. Νέοι που διάκεινται εχθρικά προς τη Χεζμπολάχ είχαν φθάσει κοντά στην πρεσβεία για να οργανώσουν μια καθιστική διαμαρτυρία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, άλλοι νεολαίοι οπλισμένοι με ραβδιά εμφανίστηκαν και άρχισαν να επιτίθενται σε αυτούς καθώς και στους δημοσιογράφους.

Η συμπλοκή τερματίστηκε με την επέμβαση του στρατού, σύμφωνα με τον φωτογράφο που είδε τουλάχιστον ένα άτομο με ματωμένο πρόσωπο.

Η Τεχεράνη κυριότερος περιφερειακός σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποστηρίζει την Χεζμπολάχ.

ΠΗΓΗ: news247