Εκτάκτως στη Βουλή οι Κ.Α.-Στην παρουσία Υπουργών

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και οι αποφάσεις για τον τερματισμό των υπηρεσιών αριθμού προσωπικού του κρατικού αερομεταφορέα.

Στη συνεδρία της Επιτροπής, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 11.00, κλήθηκαν επίσης να παραστούν ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής των Κυπριακών Αερογραμμών και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της εταιρείας (ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ).

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Οικονομικών, οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής, η οποία θα αρχίσει στις 10.30.

Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, η Επιτροπή θεωρεί ότι είναι ωφέλιμο και η Βουλή των Αντιπροσώπων να γνωρίζει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που γίνονται για αυτά τα θέματα “γιατί και εμείς θέλουμε να συμβάλουμε στον αντικειμενικό στόχο και σκοπό που είναι η διατήρηση του κρατικού αερομεταφορέα και “να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων τετελεσμένων”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΚΑ απέστειλε χθες επιστολές πλεονασμού σε 203 υπαλλήλους που δεν έδειξαν πρόθεση εθελούσιας αποχώρησης από την εταιρεία.

Όπως προειδοποίησε χθες ο Πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Αντωνίου, εάν δεν ληφθούν τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο με τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό, που αποτελεί το μόνο κερδοφόρο τομέα στον τόπο ο οποίος τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει ανοδική τάση.

Σε σχέση με την απόφαση του ΔΣ να αποστείλει επιστολές πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους στις ΚΑ, ο κ. Αντωνίου είπε ότι η απόφαση οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, “αφού προκύπτουν οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρείας ύψους €100.000 την ημέρα, ενώ υπάρχει όρος (από την Κυβέρνηση) για εκταμίευση κονδυλίων για τις ΚΑ όταν η εταιρεία προχωρήσει στους πλεονασμούς”.

Την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφαση της να εφαρμόσει από χθες Δευτέρα το σχέδιο πλεονασμού των υπολοίπων των 490 υπαλλήλων που είχε συμφωνηθεί μεταξύ εταιρείας, Κυβέρνησης και συντεχνιών.

Από τους 490 υπαλλήλους που είχε συμφωνηθεί μεταξύ εταιρείας, Κυβέρνησης και συντεχνιών για να αποχωρήσουν, έμειναν σήμερα 422 καθώς ήδη 68 εργαζόμενοι έχουν φύγει με την μορφή του πλεονασμού.