Ξεκινά το σχέδιο αφυπηρετήσεων στην BOCY


Σας κάνουμε δώρο 500 ευρώ για τις διακοπές σας!!!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το θέμα αποτελεί ήδη το βασικό αντικείμενο των συζητήσεων ανάμεσα στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Χρήστο Σορώτο και αντιπροσωπεία της ΕΤΥΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Λοΐζο Χατζηκωστή.  

Οι δύο πλευρές έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους συναντήσεις, στις οποίες συζήτησαν την διαδικασία προώθησης της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και την εναρμόνιση του μισθολογίου του προσωπικού των Τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής. 

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα δύο μέρη συγκλίνουν στην θέση ότι οι εξελίξεις πρέπει να είναι άμεσες καθώς δεν υπάρχει πολυτέλεια για περαιτέρω καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν την Τράπεζα εκτός του καθεστώτος εξυγίανσης, με μειωμένο τον αριθμό του προσωπικού και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο σχέδιο εθελουσίας εξόδου έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον 1000 άτομα, ενώ η θέση των υπαλλήλων έανντι της εργοδοσίας είναι περικοπές επί του μισθολογίου προκειμένου να διασφαλισθούν θέσεις εργασίας.