Υπ. Παιδείας: Δεν καταργούνται προγράμματα ή θέσεις εργασίας

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος, σε σχέση με τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών επιμορφωτικών μαθητών, από την απόφαση για κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ, διαβεβαιώνοντας πως δεν καταργούνται τα προγράμματα και «οι θέσεις εργασίας θα είναι εκεί και θα δικαιούνται όλοι να τις διεκδικήσουν».

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Δημοτικό Σχολείο Κολοσσίου, ο κ.Κενεβέζος είπε πως η αντίθετη άποψη και η διαμαρτυρία από πλευράς ΣΕΚ και ΠΕΟ είναι σεβαστή, τονίζοντας ωστόσο πως με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σέβονται και οι άλλοι την ουσία και την πραγματικότητα κάποιων ζητημάτων.

«Δεν καταργούμε τα προγράμματα και όσοι στέλνουν τέτοια μηνύματα για να κερδίζουν την κοινωνική εύνοια, λυπούμαι να τους πω ότι χάνουν την ουσία του θέματος και την ουσία της κοινωνίας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πανικό σε κοινωνικές ομάδες.

« Νομίζω», συνέχισε, «πως δεν υπάρχει εκεί έξω πολίτης που όταν του εξηγήσεις ότι ιδρύσαμε ίδρυμα εντός του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για να διαχειρίζεται προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, να διαφωνήσει με την κατάργηση του ιδρύματος».

«Λυπάμαι να πω ότι έχω διαβάσει κι έχω ακούσει πάρα πολλά γι αυτό το θέμα, όμως αυτό δεν ακυρώνει την απόφαση μου να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες οδηγούν την Παιδεία μας μπροστά, οδηγούν τη διαχείριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μπροστά και οδηγούν στον ορθολογισμό, την αξιοκρατία και την αξιοσύνη», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος τόνισε πως “οι θέσεις εργασίας είναι εκεί και θα έχουμε προκηρύξεις στις οποίες θα γίνονται μοριοδοτήσεις στη βάση όλων των κριτηρίων που πρέπει να προϋποθέτονται και να υπάρχουν σε μια προκήρυξη και να αποτελούν και να συνθέτουν, πρωτίστως, το στοιχείο της διαφάνειας, της αξιοσύνης, της αξιοκρατίας κι ασφαλώς και της πείρας».

Υπέδειξε ακόμη προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πως «δεν μπορεί ο καθένας να προστατεύει μόνο τα μέλη του, όταν εκεί έξω υπάρχει μια κοινωνία που βοά από ανεργία, μια κοινωνία η οποία προσδοκεί από εμάς να παίρνουμε σωστές και σοβαρές αποφάσεις, που να κοιτάζουν και πιο μπροστά».

ΠΗΓΗ :ΚΥΠΕ