Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Σκαρίνου & Άγιο Θεόδωρο


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 Ψευδοκράτος: Έτοιμο να βοηθήσει στις πυρκαγιές!


Μάχη με τις φλόγες χωρίς την εναέρια βοήθεια! Συνελήφθη 19χρονος!


Προσαγωγή υπόπτου για την Χοιροκοιτία


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας «ανοικτό υπάρχει μόνο το μέτωπο στη νότια πλευρά του Αγίου Θεοδώρου. Τα υπόλοιπα μέτωπα στην περιοχή έχουν τεθεί υπό έλεγχο ωστόσο στην περιοχή θα παραμείνουν απόψε ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «με το πρώτο φως αύριο το πρωί τα πτητικά μέσα αναμένεται να ριχθούν στη μάχη με τη φωτιά προκειμένου να τεθεί η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο».

Την περιοχή επισκέφθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου και ενημερώθηκε για την πορεία της φωτιάς και για τις προσπάθειες των επίγειων και πτητικών μέσων να την θέσουν υπό έλεγχο.

Νέα πυρκαγιά μεταξύ Πέρα Πεδί-Λόφου

Εν τω μεταξύ νέα πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 21.15 απόψε σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Πέρα Πεδί – Λόφου και με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή ανέφερε ότι «στη περιοχή έχουν μεταβεί επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η φωτιά έχει ξεσπάσει σε τέσσερα μέτωπα, όπως ακριβώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή Χοιροκοιτίας, Τόχνης, Ψεματισμένου, Μαρωνίου, Αγίου Θεοδώρου και Σκαρίνου.