Υποκλοπές μέσω Social Media-Ερώτημα Χ’’Γεωργίου στην Κομισιόν

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Εξ αφορμής πρόσφατου δημοσιεύματος στην εφημερίδα «The Guardian», σύμφωνα με το οποίο η βρετανική κυβέρνηση συνέλεξε κρυφά δεδομένα επικοινωνίας από τις εταιρείες Facebook,Google, Apple, Yahoo, Microsoft, και Skype, μέσω της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) και του FBI, ο Τάκης Χατζηγεωργίου ζήτησε να μάθει από την Κομισιόν τι πραγματικά συμβαίνει τόσο την Βρετανία όσο και στα άλλα κράτη μέλη.

Όπως επισημαίνεται (σε ερώτηση που απέστειλε ο Τάκης Χατζηγεωργίου στη Κομισιόν) η εφημερίδα «Guardian» υποστηρίζει ότι, βάσει απόρρητων εγγράφων που έχει στην κατοχή της, η βρετανική  υπηρεσία υποκλοπών «GCHQ» έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2010.

Οι εν λόγω αποκαλύψεις, υπογραμμίζει ο Ευρωβουλευτής, εγείρουν ηθικά και νομικά ζητήματα σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου τόσο στην Βρετανία όσο και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Ερωτά λοιπόν στην Κομισιόν, σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου να προστατεύεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτική ζωή των χρηστών του διαδικτύου.