Υπουργικό μήνυμα: Κάνεις επεισόδια; Δεν ξαναπατάς στο γήπεδο!


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη ΜΜΑΔ, ο κ. Νικολάου απευθυνόμενος στους Αστυνομικούς είπε μεταξύ άλλων πως η πολιτεία είναι έτοιμη να προχωρήσει με συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα είναι αποτελεσματικά, όπως είναι η δυνατότητα στον Αρχηγό της Αστυνομίας από την ώρα που κάποιος συλλαμβάνεται, έστω και ως ύποπτος για πράξεις βίας στα γήπεδα, να μπορεί να αποκλειστεί από τα γήπεδα την ίδια ώρα.

«Όπως γνωρίζεται καλύτερα από μένα σε αυτούς η τιμωρία είναι να τους αποκλείσουν από τα γήπεδα. Μπορεί να μην τους νοιάζει τόσο αν θα πάνε φυλακή, αλλά εκείνο που τους νοιάζει από όλα είναι αν θα πάνε την επόμενη Κυριακή να δουν το ποδόσφαιρο και αν θα τους αποκλείσουμε άμεσα μέχρι που να εκδικαστεί η απόφαση τους. Τότε αντιλαμβάνεστε ότι οι συνέπειες θα είναι για εκείνους άμεσες».

Επίσης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή του αυτόφωρου αδικήματος, λέγοντας πως βρίσκεται ήδη σε συζήτηση με το Γενικό Εισαγγελέα, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη και να τεθεί σε εφαρμογή με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Για την έλλειψη προσωπικού στην αστυνομία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η προσπάθεια που γίνεται, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε και δεν μπορούν να προσληφθούν 450 αστυνομικοί που υπολείπονται με βάση τις κενές θέσεις, είναι να αντικαταστήσουμε αστυνομικούς, που ασκούν μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα και ειδικότερα αυτούς που ασκούν καθήκοντα γραφειακά και άλλα παρόμοιας φύσεως με ειδικό προσωπικό, που θα πάρουμε από την ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης για μείωση του προσωπικού».

«Έτσι θα ενισχύσουμε», σημείωσε, «την πρώτη γραμμή με αστυνομικούς που θα βγουν από τα γραφεία, καθώς επίσης και με την σύντμηση ορισμένων τμημάτων που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία φαίνεται ότι δεν χρειάζονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ