19ος στον κόσμο ο Παρέλλης

 

Τη 19η θέση στον κόσμο στη δισκοβολία πήρε ο Απόστολος Παρέλλης το πρωί της Δευτέρας (12/08), που είχε καλύτερη βολή στα 59.84μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα. Στον τελικό προκρίθηκαν οι πρώτοι δώδεκα αθλητές, με τον τελευταίο να παίρνει την πρόκριση με βολή στα 62.45μ.

Πλέον η σεζόν τελειώνει για τον Κύπριο δισκοβόλο, ο οποίος θα ξεκουραστεί και σε μερικές εβδομάδες θα ξεκινήσει προετοιμασία για την απαιτητική σεζόν του 2014, όπου μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα βρίσκονται οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες.

Δύσκολος αγώνας

Ο Απόστολος Παρέλλης μας μίλησε λίγο μετά την προσπάθεια του στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας: «Το 59.84μ. που έριξα είναι καλή επίδοση για πρωί, αλλά μπορούσα καλύτερα αν ήμουν σε μια καλή φάση όπως πέρσι. Έμεινα πίσω από τις περσινές μου επιδόσεις. Ήταν δύσκολο επειδή ο καιρός σήμερα δεν ήταν καλός και ειδικά στο α΄ γκρουπ (σ.σ. που έγινε νωρίτερα το πρωί) έμειναν πολύ πίσω πολύ αθλητές. Ήταν δύσκολος γενικά ο αγώνας και φάνηκε από τους αθλητές που έμειναν εκτός τελικού, όπως ο Αυστραλός Μπεν Χαραντίν (59.68μ.), ο Ολλανδός Έρικ Καντί (62.14μ.) και ο Λιθουανός Βιργκίλιους Αλέκνα (61.91μ.) που είχε από το 1995 να μείνει εκτός τελικού στη δισκοβολία».

Όσο για την εμπειρία του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το πρώτο στην καριέρα του Παρέλλη, ο αθλητής του ΓΣΠ μας είπε: «Ήταν κάτι διαφορετικό από όλους τους άλλους αγώνες. Είναι ψηλό το επίπεδο σε όλα τα αγωνίσματα. Εγώ ήμουν λίγο άτυχος επειδή δεν ήμουν όπως πέρσι όπου με 62.50μ. θα ήμουν στον τελικό. Μου στοίχησε πολύ που για δύο μήνες, τον Απρίλιο και τον Μάιο, δεν έκανα προπονήσεις λόγω του τραυματισμού».

Αυτοί που τον στήριξαν

Ο Απόστολος Παρέλλης θέλησε να ευχαριστήσει αρκετά άτομα και εταιρείες για τη στήριξη που του έδωσαν τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τον τραυματισμό του Απριλίου και να ολοκληρώσει την χρονιά με ψηλές επιδόσεις.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλους μου, την κοπέλα μου και τον προπονητή μου Κυριάκο Βασιλειάδη που ήταν στο πλευρό μου. Ξέρουν τι τράβηξα φέτος με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα και πως έφτασα ως εδώ που έφτασα. Τους υπόσχομαι όλους κάτι ακόμη καλύτερο με τη νέα χρονιά. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που με υποστήριξαν πολύ. Τον ΟΠΑΠ Κύπρου, τα συμπληρώματα Sci-MX Nutrition και την Anco catering».

Πηγή: balla.com.cy