Υπόθεση ομηρίας στην πόλη Ίνγκολστατ ακυρώνει την επίσκεψη της Μέρκελ (pics)

Πληροφορίες ότι πρόκειται για έναν 25χρονο που παρενοχλούσε μια υπάλληλο του Δημαρχείου – 208 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το κτίριο

Ο ένοπλος ο οποίος είχε συλλάβει νωρίτερα σήμερα τρεις ομήρους στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ στη Βαυαρία, απελευθέρωσε τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά πληροφορία για τους άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε από τα γεγονότα να ακυρώσει την προεκλογική της ομιλία στην πόλη Ίνγκολστατ της Άνω Βαυαρίας σήμερα. 

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τηλεφωνικά με τον άνδρα, ο οποίος είπε ότι είναι οπλισμένος, αλλά δεν διατύπωσε κανένα αίτημα. 

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η προεκλογική συγκέντρωση αυτή ακυρώθηκε. Στη Γερμανία διεξάγονται ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές την 22α Σεπτεμβρίου, ενώ στο κρατίδιο της Βαυαρίας γίνονται τοπικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο λόγος είναι η σύλληψη ομήρων στην Ίνγκολστατ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η CDU.

Την ακύρωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε και ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του σε μια τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα αυτή την ώρα το κτίριο είναι περικυκλωμένο από 208 αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται ο κίνδυνος, όταν και εφόσον ο απαγωγέας εγκαταλείψει το κτίριο, θα είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο δράστης. «Όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο», εξηγεί ο Josef Petzenhauser. 

Αυτή την ώρα στο σημείο βρέχει, ενώ πολλοί καταστηματάρχες διαμαρτύρονται που οι δρόμοι παραμένουν για τόση ώρα κλειστοί.

Οι αρχές απομάκρυναν όσους βρίσκονταν στο δημαρχείο της πόλης από το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή. Εικόνες τις οποίες μετέδωσαν γερμανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα να περιμένουν έξω από το κτίριο.

Ο ένοπλος πιστεύεται ότι είναι ένας 23χρονος που απέδρασε από μια ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν μετά την καταδίκη του για την εμμονή του να παρακολουθεί στα κρυφά μια 25χρονη δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα.

Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Ένας ασθενής, που πιστεύεται ότι είναι ο ύποπτος, είναι αδικαιολογήτως απών από την ψυχιατρική κλινική Ντάνφιους της πόλης όπου κρατούνταν και υποβάλλονταν σε θεραπεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημαρχείο της Ίνγκολστατ, όπου εκτυλίσσεται η υπόθεση ομηρείας, είναι ένα κτίριο του 14ου αιώνα, όπου στεγάζεται το γραφείο του δημάρχου, ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και ένα γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών.

Η Ίνγκολστατ, κοντά στο Μόναχο, στην διοικητική περιφέρεια της Άνω Βαυαρίας, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

ΠΗΓΗ: protothema.gr