Μεγάλη Βρετανία: Η εικονική πραγματικότητα αντικαθιστά τον δημοτικό υπάλληλο

Στην περιοχή Μπρεντ του βορειοδυτικού Λονδίνου, ωστόσο, οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν πως ακόμα καλύτερη θα ήταν η λύση της εικονικής πραγματικότητας…

Έτσι, στο δημαρχείο του Μπρεντ αντικατέστησαν την υπάλληλο της υποδοχής με ένα βίντεο όπου μία γοητευτική νεαρή δίνει τις κατάλληλες οδηγίες στους πολίτες.

Η ηθοποιός, Σανίς Στιούαρτ Τζόουνς, λοιπόν, αναλαμβάνει να πει σε όποιον επισκέπτεται το δημαρχείο σε ποιο γραφείο πρέπει να απευθυνθούν εάν επιθυμούν να καταγράψουν στο μητρώο μία γέννηση ή έναν θάνατο, ή αν θέλουν ένα πιστοποιητικό γάμου.

Μάλιστα, χάρη στην οθόνη αφής όπου θα προβάλλεται η Τζανίς, ο πολίτης μπορεί να γράψει συγκεκριμένα αιτήματα ώστε να του δοθούν οι οδηγίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βέβαια, η απόφαση του συμβουλίου να δώσει τη θέση μίας κανονικής υπαλλήλου σε ένα…ολόγραμμα, όπως το παρουσιάζει μερίδα του βρετανικού Τύπου, δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολίτες.

Όταν δε, αποκαλύφθηκε ότι το κόστος για τη δημιουργία της εικονικής ρεσεψιονίστ θα άγγιζε τις 12.000 βρετανικές λίρες, οι αντιδράσεις έγιναν εντονότερες.

«Πρόκειται για πραγματική σπατάλη. Θα έπρεπε να επενδύσουν τις 12.000 λίρες σε βασικές υπηρεσίες», δήλωσε στον Independent η Λόρα Κολινιόν, η οποία ασχολείται ενεργά με την καμπάνια διάσωσης της Βιβλιοθήκης του Μπρεντ.

«Όταν αποφάσισαν να καταργήσουν τις βιβλιοθήκες είπαν ότι χρειάζονταν χρήματα για υπηρεσίες, προφανώς, λοιπόν, ένα ολόγραμμα είναι σημαντική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Σανίς δε μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις, όπως «που είναι η τουαλέτα».

Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη δημιουργία της, εξοικονομούν από τον μισθό μίας πραγματικής υπαλλήλου.