Ντοπέ Κύπριος σπρίντερ!

 

Ο 22χρονος 100άρης σε έλεγχο που του είχε γίνει στις αρχές καλοκαιριού βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία oxilofrine  την ίδια που ανιχνεύτηκε στα δείγματα των δυο Τζαμαικανών παγκόσμιων πρωταθλητών τόσο του Ασάφα Πάουελ όσο και της Σερίν Σίμσον.

Μετά το πρώτο δείγμα που είχε ανακοινωθεί στα μέσα Ιουλίου και το δεύτερο που κοινοποιήθηκε στον Κύπριο αθλητή πριν λίγες ώρες ήταν θετικό. Ωστόσο ο ίδιος ,που προπονείται στην Ελλάδα με την ομάδα του Γιώργου Παναγιωτόπουλου αλλά  και η οικογένειά του ξεκίνησαν ήδη τις διαδικασίες να αποδείξουν ότι η ουσία βρισκόταν μέσα σε συμπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο και ήταν σε άγνοια του.   

Μάλιστα το σκεύασμα έχει ήδη βρεθεί και αναμένεται να συμπεριληφθεί στον  φάκελο υπεράσπισης όχι όμως από την πλευρά της οικογένειας αλλά από την Κυπριακή Ομοσπονδία αφού έτσι ορίζει το καταστατικό της.

Αν τελικά η ποινή καταπέσει για τον Κύπριο πρωταθλητή είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αλλαγή και στις αποφάσεις  για τους δυο Τζαμαϊκανούς κορυφαίους σπρίντερ η περίπτωση των οποίων έχει προκαλέσει αναταράξεις στο παγκόσμιο στερέωμα του στίβου. 

πηγή: balla.com.cy