Παιχνίδια τακτικής στην Τραπεζα Κύπρου – Ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου

Στην άτυπη συνεδρίαση παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, κυριάρχησε η αμφισβήτηση για την σημερινή μετοχική δομή που έχει η Τράπεζα Κύπρου. 

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή είναι στον αέρα η γενική συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου με άγνωστες συνέπειες για την χώρα ενόψει του Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την δεύτερη δόση ύψους €1,5δις ποσό που θα δοθεί για την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού,.

Ο νέος πόλος ζητά αλλαγή των όρων απομείωσης των παλαιών μετοχών και απαιτούν εκπροσώπηση στο ΔΣ της Τράπεζας. 


Διαβάστε επίσης

24H: Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίας παλαιών και νέων μετόχων της Τρ. Κύπρου

Στις 10:30 εξετάζει το Δικαστήριο τα αιτήματα της Εκκλησίας της Κύπρου για την Τράπεζα Κύπρου


Δύο νέα δεδομένα 

1.  Αποφασίστηκε η δημιουργία Συνδέσμου για την προστασία της περιουσίας και των δικαιωμάτων παλαιών και νέων μετόχων. Την ευθύνη για την ίδρυση του Συνδέσμου ανέλαβε προσωρινή συντονιστική επιτροπή. 

2. Δικηγόροι μέλη της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής, καταχώρησαν σήμερα αγωγή στο Δικαστήριο, με την οποία ζητείται η έκδοση διατάγματος για αναστολή του δικαιώματος ψήφου της διαχειρίστριας της κακής Λαϊκής, που κατέχει το 18%. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί γι αύριο το πρωί.

Αρχιεπίσκοπος: Πάλη για ανατροπή των δεδομένων 

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας τόνισε οτι θα παλέψει γι’ ανατροπή των δεδομένων. Είπε ότι κακώς οι παλαιές μετοχές της Τράπεζας, μειώθηκαν από εκατόν σε ένα σεντ στο πλαίσιο της στήριξης με ίδια μέσα. Έριξε τα πυρά του τόσο προς τον Διοικητή της ΚΤ όσο και προς τον Μιχάλη Σαρρή λέγοντας ότι η ΚΤ δεν έχει πείσει γιατί έπρεπε να υπάρξει τόσο μεγάλη μείωση της αξίας της μετοχής. 

Μάλιστα ο ίδιος θα μεταβεί αμέσως μετά την ομιλία του στο Προεδρικό για να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα όσα ειπώθηκαν στην συνέλευση.  

Δικηγόροι: Επιδιώκουμε αναστολή της ψήφου του 18% της Λαϊκής 

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι δύσκολο να εκδοθεί διάταγμα για αναστολή της προγραμματισμένης συνέλευσης, αλλά ίσως επιτευχθεί η έκδοση διατάγματος για αναστολή του δικαιώματος ψήφου της διαχειρίστριας της Λαϊκής, που είναι το ζητούμενο.

Από την πλευρά του ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, είπε οτι ήμερα κατατέθηκε αίτημα στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος, το οποίο ν’ απαγορεύει τη συμμετοχή της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας, στην γενική συνέλευση στις 10 Σεπτεμβρίου.