Σταυρίδης: “Ήταν επιλογή και όχι ελαφρότητα να ταξιδέψω με το αεροπλάνο του Δ. Μελισσανίδη” (vid.)

“Δεν με κάλεσε ο κ. Μελισσανίδης να πάω μαζί του διακοπές, δεν μου έδωσε το σκάφος του για να πάω διακοπές. Έτυχε να πηγαίνει και μου πρότεινε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν έχει τη μύγα, για να μυγιάζεται”, σημείωσε.

“Δεν ήμουν εγώ ο βασικός διαπραγματευτής. Ήμουν εκπρόσωπος που έκανε με απόλυτη διαφάνεια και υποδειγματικό τρόπο τον διαγωνισμό. Και πετύχαμε 30 εκατομμύρια περισσότερα”, τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως “δεν θα γινόταν μοναχός, επειδή πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ”.

Όπως σημείωσε, “η υπογραφή ήταν καθαρά τελετουργική, πέρασε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ελέγχθηκε η διαφάνειά της”.

“Ο διεθνής Τύπος το επαίνεσε και δεν είχα κανέναν λόγο να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, μήπως με κατηγορήσει κανείς ότι έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Μελισσανίδη, με τον οποίο νωρίτερα ανταλλάσσαμε εξώδικα”

“Η πράξη δείχνει ότι κράτησα αποστάσεις και πήραμε από όλους εύσημα και στην πράξη αποδείξαμε πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον”, δήλωσε.

Ακόμη, απαντώντας στην ερώτηση, εάν έχει μετανιώσει που ταξίδεψε με το αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη, είπε:

“Καθόλου. Η επιλογή μου με τον κ. Μελισσανίδη, ήταν ότι δεν είχα καμία μύγα για να μυγιαστώ. Ούτε με τον κ. Μελισσανίδη, ούτε με τον κ. Κόκκαλη ούτε με τους Αμερικάνους. Οι σχέσεις μου ήταν πάντα εγκάρδιες με τον οποιονδήποτε. Επαναλαμβάνω, λυπάμαι που έφερα την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, όμως σε αυτήν τη χώρα πρέπει να δούμε περισσότερο την ουσία κι όχι το φαίνεσθαι. Η δική μου η πορεία ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, που με τίμησε και με επέλεξε ως εκπρόσωπό του, δεν έχει σχέση με το φαίνεσθαι”.

“Δεν είμαι άνθρωπος που μεταφέρω τις ευθύνες στους άλλους. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, γι’ αυτό που έγινε. Βέβαια, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί κανονικά. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με αδιάβλητο σύστημα, που κανείς δεν μπορεί να παρέμβει”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι ο Στουρνάρας έγινε αποδέκτης της πίεσης μιας ολόκληρης κοινωνίας, και αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών τού τηλεφώνησε. “Με πήρε τηλέφωνο, και μού είπε ‘με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου’. Δεν μού είπε τον λόγο, ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο”.

Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Σταυρίδης παραδέχθηκε πως τη φωτογραφία την έστειλε κατά λάθος.

“Ήθελα να στείλω τη φωτογραφία στη γυναίκα μου, αλλά κατά λάθος στην έστειλα στην τοπική εφημερίδα…”, είπε.


Στέλιος Σταυρίδης: Έστειλα κατά λάθος τη… από Miss-Jessy-Lays

Το χρονικό της παραίτησης

Η η ενόχληση του υπουργείου οικονομικών ξεκίνησε από το δημοσίευμα  της  εφημερίδας της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης «Ημερήσιος» ,  με τίτλο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σταυρίδης ήρθε στην Αθήνα, με το ιδιωτικό learjet, του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετόχου της εταιρίας και επέστρεψε μάλιστα με αυτό, στο νησί, όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο Μακρύ Γυαλό, για να συνεχίσει τις διακοπές του.

Κάτι που δεν έκρυψε και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ , καθώς με δηλώσεις του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέρει:

«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επόμενη τα ξημερώματα με μία πτήση που θα έφευγε στις 5:20 τα ξημερώματα, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως που πήγαινε στη Γαλλία μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά όπου κι έκανε ανεφοδιασμό κι έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μία ημέρα». Προσθέτει επίσης: «Κατά την πτήση μιλήσαμε για την πώληση του ΟΠΑΠ όπως μιλάμε συνέχεια με τον κ. Μελισσανίδη.

Παραμένει πάρα πολύ δυσαρεστημένος για το θέμα των λαχείων διότι θεωρεί ότι η συμφωνία δεν έπρεπε να γίνει έτσι. Εμείς δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που υποστηρίζει. Αν και διαφωνούμε πολλούς μήνες έχουμε διατηρήσει μαζί του ένα επίπεδο σχέσεων εξαιρετικό».

Μάλιστα, στην επιστολή παραίτησης ο κ. Σταυρίδης τονίζει ότι είχε εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη του Ταμείου, ενώ επισημαίνει ότι συνεργάστηκε άψογα με την κυβέρνηση, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο θέμα που ανέκυψε.

“Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας στο Reuters επισήμανε ότι “το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Σταυρίδη”.

“Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα”, είπε.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters , αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε “θέματα ηθικής”.

Περισσότερα στο news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.