Σύλληψη για την εκτός ελέγχου πυρκαγιά στην Τραχυπέδουλα

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ύστερα από πληροφορία ότι κάποιο πρόσωπο θεάθηκε στην περιοχή συνελήφθη 35χρονος κατόπιν δικαστικού εντάλματος και ανακρίνεται.

Η πυρκαγιά, που σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε βόρεια της κοινότητας Τραχυπέδουλας, κατευθύνεται προς τα Μαμώνια και το Κιδάσι προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, καίγοντας δένδρα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Από την φωτιά απειλήθηκε κτηνοτροφικό υποστατικό στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να καούν τα ζώα, ενώ απειλήθηκαν και κάποιες κατοικίες.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε επίσης πως η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε γεωργικό ελκυστήρα.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται, αφού μέχρι στιγμής η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Βασίλης Μούσκος, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως μέχρι τις 19:20 η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ο κ. Μούσκος, ο οποίος βρίσκεται στο προωθημένο κέντρο ελέγχου στην περιοχή της πυρκαγιάς, ανέφερε πως τόσο τα επίγεια όσο και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αναμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι για να εργαστούν καλύτερα με τις ρίψεις.

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, η πυρκαγιά βρίσκεται στο Κιδάσι και κατευθύνεται προς την κοινότητα της Σαλαμιού.

Η φωτιά, πρόσθεσε, στο πέρασμα της έχει κατακάψει άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δένδρα, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή, η έκταση της οποίας δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, αφού συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Τα εννέα πτητικά μέσα, είπε, δηλαδή τα δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τα δύο της αστυνομίας, τα δύο ελικόπτερα του στρατού, το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, καθώς και τα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων, συνεχίζουν τις ρίψεις σε συντονισμό, αφού κατά σειρά προχωρούν στον ανεφοδιασμό τους και στη συνέχεια μεταβαίνουν στην περιοχή των πυρκαγιών και συνεχίζουν τις ρίψεις.

Στις προσπάθειες πυρόσβεσης συνδράμουν ακατάπαυστα τα  30 οχήματα των πυροσβεστικών και Αγροτικών σταθμών Πάφου και Λεμεσού, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας και της Πολιτικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ