ΟΕΛΜΕΚ: Να γίνουν οι υποσχέσεις του Προέδρου και του Υπουργού Παιδείας πράξη

 

Η ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για διορισμό όλων των συναδέλφων”, προσθέτοντας ότι δεν υποστηρίζουν να γίνουν διορισμοί χάριν των διορισμών, αλλά διορισμοί που θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά.

Στα πλαίσια αυτά, η ΟΕΛΜΕΚ προτείνει την εργαστηριοποίηση των μαθημάτων των Νέων Ελληνικών και Μαθηματικών στην Α’ Γυμνασίου με στόχο την αναβάθμιση της διδασκαλίας των δυο μαθημάτων και την εργαστηριοποίηση των μαθημάτων φυσικών επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας) σε σχολεία που δεν ισχύει, ώστε να μην υπάρχει δυσμενής διάκριση σε βάρος των παιδιών.

Προτείνει ακόμη μείωση του αριθμού των μαθητών στο μάθημα της δακτυλογραφίας ώστε ο αριθμός να αντιστοιχεί με την υποδομή που υπάρχει στις αίθουσες διδασκαλίας και αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής.

“Προειδοποιούμε ότι λόγω και των πολλών πρόωρων αφυπηρετήσεων, αν δεν προωθηθεί η διαδικασία προαγωγών, στα σχολεία θα επικρατήσει μεγάλη αναστάτωση και την ευθύνη δε θα φέρει η ΟΕΛΜΕΚ”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει την ερχόμενη βδομάδα και αφού επανεξετάσει την κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση, θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις, μη αποκλειομένων και των δυναμικών μέτρων.

Πηγή: KYΠΕ