Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη ο Ντερβίς Έρογλου

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τον κ. Έρογλου συνοδεύει ο «υπουργός εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί και στη Νέα Υόρκη ο Τ/κ ηγέτης αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες συναντήσεις και επαφές. Αν και η είδηση αναμεταδίδεται από τα ηλεκτρονικά τ/κ ΜΜΕ, δεν γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στις επαφές αυτές.

Σημειώνεται δε ότι ο Τ/κ ηγέτης θα παραμείνει στις ΗΠΑ μία εβδομάδα και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στο περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ΓΓ του ΟΗΕ. Η Χαλκίν Σεσί έχει πρωτοσέλιδο πως «Ο Αναστασιάδης προκαλεί» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε στα ΗΕ το μήνυμα πως εάν δεν προετοιμαστούν οι συνομιλίες, ο ίδιος δεν θα παρακαθίσει σε αυτές. Στην επιστολή του, προστίθεται, γράφει πως πρέπει η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει τη ρητορική των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας.

Η Κίπρις γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στην επιστολή πως «εάν δεν ξεχάσουν τα δύο κράτη, δεν θα είμαστε (στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων)».

Πηγή: KYΠΕ