Η άπορη με το τρίχρονο παιδί ευχαριστεί τον κόσμο και ξεσπά για το Κράτος

Της Μανιάνας Καλογεράκη

Αυτά είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν την 28χρονη Σ.Ι., το δράμα της οποίας συγκλόνισε εκατοντάδες απλούς πολίτες που μετά την δημοσιοποίηση του θέματός της και την βοήθεια από το 24Η έσπευσαν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν.

Σε νέα επικοινωνία που είχαμε μαζί της, η κοπέλα έσπευσε να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που είδαν το θέμα της στην ιστοσελίδα μας και της τηλεφώνησαν για να την βοηθήσουν, λέγοντάς μας ότι στην τράπεζα συγκεντρώθηκαν σχεδόν 900 ευρώ, ενώ τα τρόφιμα που έχει πλέον στο σπίτι της για την ίδια και για το παιδί της επαρκούν για μήνες.

Οπως μας είπε, από τα λεφτά της Ελληνικής Τράπεζας, που κατέθεσε ο κόσμος, κατάφερε να πληρώσει την ΑΗΚ, οι χρωστούμενες οφειλές της οποίαες έφθαναν τα 550 ευρώ, στα 200 ευρώ είχε φτάσει το νερό της, ενώ τα υπόλοιπα 150 ευρώ συν άλλα 100 που πήρε ως βοήθημα από τον κόσμο που της χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της, (σύνολο 250 ευρώ) πλήρωσε το πρώτο μέρος του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμεί εις βάρος της, το οποίο ανέρχεται στα 1200 ευρώ.

“Οι λογαριασμοί πληρώθηκαν και πιστεύω ότι θα καταφέρω να μαζέψω και κάποια άλλα λεφτά να δώσω έστω έναν με δύο μήνες ενοίκια, αλλά για να είμαι ειλικρινής, χρωστάω 10 ενοίκια και ο ιδιοκτήτης δεν θα με αφήσει μέσα στο σπίτι. Θα θελήσει να βάλει άλλους που να πληρώνουν στην ώρα τους”, είπε με δάκρυα στα μάτια η κοπέλα, η οποία σημειωτέον, τόνισε ότι υπήρξε άνθρωπος που της πήγε μέχρι και έπιπλα, καθώς μέχρι προχθές κοιμόταν στο πάτωμα. Για ρούχα και παιχνίδια του μωρού της, ούτε λόγος. Μέχρι πριν από δύο μέρες δεν είχε τίποτα και τώρα έχει αμέτρητα. Το γνωρίζει άλλωστε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να την βοηθήσει να πληρώσει τα ενοίκια, αλλά αυτή την στιγμή το πρόβλημα εστιάζεται εκεί, με τον ιδιοκτήτη να της έχει δώσει διορία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 09/09.

Απίστευτη ήταν η ταλαιπωρία που βίωσε η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού στην Ελληνική Τράπεζα, οι εκπρόσωποι της οποίας θεώρησαν ότι για να γίνει δημοσίευση και γνωστοποίηση του λογαριασμού της, όφειλε να έχει στην κατοχή της χαρτί από τον έπαρχο. “Τους είπα εγώ δεν έχω αυτοκίνητο να μετακινηθώ. Για την ακρίβεια δεν έχω να φάω, θα πάω να βρω χαρτί από τον έπαρχο; Μου απάντησαν ότι είμαι υποχρεωμένη να το κάνω. Οταν λοιπόν πήρα τον έπαρχο, μου είπε ότι πρώτη φορά ακούει τέτοιο πράγμα και ότι παλιότερα που κάτι είχε πέσει στην αντίληψή του, αφορούσε οργανισμούς και όχι τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Ετσι, με την πολύτιμη βοήθεια μιας δικηγόρου, της κας Μαρίας Θρασυβούλου, κατάφερα να αποδεσμεύσω τον λογαριασμό, τον οποίο είχα 2.5 χρόνια και να τον μετατρέψω σε φιλανθρωπικό, προκειμένου να πάρω τα χρήματα”. 

Η φωνή της έγινε αδύναμη και αχνή όταν την ρωτήσαμε εάν επικοινώνησε μαζί της κάποιος υπεύθυνος υπουργείου ή άλλου φορέα. “Κανείς”, ψέλλισε, προσθέτοντας και σχεδόν ουρλιάζοντας ότι όχι μόνο λέει την αλήθεια, αλλά έχει έγγραφη απόδειξη για το κάθε τι.

Από την Δευτέραα 9 Σεπτεμβρίου, το παιδί της θα πηγαίνει σε σχολείο, τους Αγίους Ομολογητές, το οποίο δέχτηκε το μωρό μετά από παρέμβαση του Τιμίου Σταυρού. Ομως, όπως μας είπε κλαίγοντας, εάν το ένταλμα σύλληψης δεν πληρωθεί στο σύνολό του και η κοπέλα συνεχίζει τα τραβήγματα με τις Αρχές, το παιδί θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια. Και αυτό θα είναι ο “θάνατός” της.

Για όποιον επιθυμεί και έχει την δυνατότητα να βοηθήσει την κοπέλα, ο αριθμός του λογαριασμού της είναι 4406-2114-4613-4830 στην Ελληνική Τράπεζα.