Επιβεβαιώνει ο Θεοφίλου την εκταφή οστών αγνοουμένων στο κατεχόμενο Νέο Χωριό

Εκταφή στο κατεχόμενο Νέο Χωριό, όπου κατά τύχη ανακαλύφθηκαν οστά, πραγματοποιούν οι αρχαιολόγοι της ΔΕΑ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στην Επιτροπή, Θεόφιλος Θεοφίλου, λέγοντας πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για έξι άτομα, πιθανόν Ε/κ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στην τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» που γράφει ότι άρχισαν οι εκταφές στο Νέο Χωριό, ο κ. Θεοφίλου ανέφερε πως τα οστά ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για οικοδομικούς λόγους στην περιοχή, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΑ στην τ/κ πλευρά, που ειδοποίησαν τη δική μας πλευρά.

Αμέσως, είπε, στα πλαίσια της διαδικασίας που ακολουθείται, μετέβησαν επιτόπου οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι ανασύρουν και συγκεντρώνουν τα οστά. Θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία, όπως ανέφερε, μετά τη συγκέντρωσή τους για τη μεταφορά στο ανθρωπολογικό εργαστήριο, την ανθρωπολογική εξέταση και συναρμολόγηση και στη συνεχεία θα σταλούν δείγματα για την εξέταση γενετικού υλικού, για ταυτοποίηση.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για έξι ανθρώπους, ο κ. Θεοφίλου το επιβεβαίωσε, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως πρόκειται για Ε/κ «αλλά θεωρείται πολύ πιθανό». Ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, «στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν τάφοι Ε/κ αγνοουμένων και πολύ πιθανό να πρόκειται για Ε/κ αγνοουμένους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ