Εξαπατήθηκε και τώρα προχωρεί με αγωγές ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Μάλιστα κατέθεσε αγωγή εναντίον επιχειρηματιών και εταιρειών, διεκδικώντας ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζηιωάννου, έχασε το ποσό αυτό με δόλιο τρόπο από εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος. 

Παράλληλα, πέραν από τις αγωγές σε προσωπικό επίπεδο, η εταιρεία του κ. Χατζηιωάννου, easyGroup Holdings LTD, κινήθηκε νομικά εναντίον συνολικά 14 προσώπων και εταιρειών, ανάμεσά τους οι επιχειρηματίες Γιάννης Βαρδινογιάννης,  Βίκτωρας Ρέστης και Παύλος (Πολ) Παπαδόπουλος και εταιρείες όπως οι Μινωικές Γραμμές, η ΑΝΕΚ και η Sharelink του επιχειρηματία Χριστόδουλου Έλληνα. Όπως αρμοδίως έχουμε ενημερωθεί, ο δικηγόρος του παραπονούμενου ήδη έχει αποταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για επίδοση στην Ελλάδα των κατηγορητηρίων στους κατηγορούμενους, καθώς για την ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον των Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη και Παύλου (Πολ) Παπαδόπουλου προβλέπεται φυλάκιση ως ποινή.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει o κ. Χατζηιωάννου ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από τους συνεργάτες του σε εταιρεία που είχαν συστήσει στην Κύπρο υπό την επωνυμία Sea Star Capital PLC, η οποία οδηγήθηκε σε κατάρρευση αφού πρώτα είχε απογυμνωθεί από όλα τα περιουσιακά της στοιχεία. Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος (Πολ) Παπαδόπουλος, φέρονται να εξαπάτησαν με δόλια τεχνάσματα την easyGroup Holdings LTD και το 2009 αντάλλαξε το προϊόν πώλησης πλοίου ιδιοκτησίας της easyGruise LTD με μετοχές της Sea Star Capital PLC και στη συνέχεια έκαναν αγοραπωλησίες μετοχών με εταιρείες στις οποίες ήταν μέτοχοι, ή δικαιούχοι μετοχών κι έτσι, αποξένωσαν μετοχές και περιουσιακά στοιχεία της Sea Star Capital PLC, νε αποτέλεσμα η αξία της να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και να εκμηδενιστεί προκαλώντας ζημιά ύψους 9 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Χατζηιωάννου.

Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και έχει ορισθεί η έναρξη της εκδίκασή της στις 24 Σεπτεμβρίου.