Ουρανοξύστης έλιωσε μια Τζάγκουαρ

Μάλιστα, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός που πέφτει επάνω του είναι τόσο ισχυρή, που ο ιδιοκτήτης μίας Τζάγκουαρ, την οποία είχε παρκαρισμένη στη… σκιά του ουρανοξύστη, κατήγγειλε ότι του έλιωσε τα πλαστικά εξαρτήματα του πολυτελέστατου αυτοκινήτου του! 

Άλλοι περίοικοι ανέφεραν ότι οι ακτίνες του ήλιου που αντανακλώνται στα τζάμια του ουρανοξύστη έκαψαν το χαλάκι της πόρτας του γειτονικού μπαρμπέρικου!

Είδαν μάλσιτα τον καπνό να βγαίνει από τη μοκέτα και όλοι διαπίστωσαν πως το ατύχημα οφειλόταν στον ουρανοξύστη και την υψηλή θερμοκρασία που εκπέμπει!

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλους ουρανοξύστες ανά τον πλανήτη, όπως π.χ. στο Λος Άντζελες. Τώρα μετά τις καταγγελίες οι αρμόδιοι στο Λονδίνο λαμβάνουν μέτρα ώστε να μην σημειωθούν άλλα παράπονα λόγω έκλυσης ηλικακής ακτινοβολίας.

Για αρχή δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα στους χώρους στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο ουρανοξύστης που αποκαλείται από τους Λονδρέζους Walkie Talkie χάρη στο ιδιαίτερο σχήμα του, σχεδιάστηκε από τον Ουρουγουανό αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινόλι και η κατασκευή του πρόκειται να κοστίσει παραπάνω από 200 εκατ. στερλίνες.

Εξαιτίας της έλλειψης χώρου στο πυκνοδομημένο City, η βάση του κτιρίου και οι πρώτοι από τους τριάντα επτά ορόφους του είναι σχετικά στενοί ενώ οι υπόλοιποι διευρύνονται σταδιακά και κλίνουν προς τα μέσα όσο το κτίριο ανεβαίνει σε ύψος. Ομως η καμπυλότητα του κτιρίου έχει αποτέλεσμα τη μετατροπή του σε ένα τεράστιο κάτοπτρο.

Καθώς ο ήλιος αντανακλάται πάνω στην κοίλη επιφάνεια του κτιρίου, οι ακτίνες του που φθάνουν σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες εστιάζονται σε ένα μόνο σημείο.

Πηγή: Real.gr