Ερωτοκρίτου: Θέλουμε τα ακυρωθέντα πορίσματα της ΕΚ για την ΤΚ

Στην επιστολή ζητεί να του αποσταλούν τα ακυρωθέντα πορίσματα εκ μέρους της Επιτροπής του 2010 και 2012 σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου, ύστερα από παρεμβάσεις και ή γνωματεύσεις

Τα δύο πορίσματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αφορούν την αύξηση των κεφαλαιακών ελλειμμάτων συγκεκριμένης Τράπεζας Κύπρου από 200 εκατομμύρια ευρώ σε 500 εκ. και “τη διερεύνηση που έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διάπραξη ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων για παραπλανητικές πληροφορίες που δόθηκαν από συγκεκριμένη τράπεζα ή και τράπεζες σε σχέση με επενδύσεις τους στα ελληνικά ομόλογα, και ιδιαίτερα επενδύσεις τους που προέρχονταν από τη δευτερογενή αγορά. (Δηλαδή, ενώ δήλωναν ότι έπαυσαν να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα από την πρωτογενή αγορά και/ή ότι τα πούλησαν, την  ίδια στιγμή αγόραζαν τα ίδια ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά)”.


Διαβάστε επίσης:  Καταγγελίες για παρεμπόδιση του ρόλου της Επ. Κεφαλαιαγοράς


Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε θέσει το θέμα αυτό κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της Επιτρόπου Διοικήσεως, στην παρουσία του κ. Ερωτοκρίτου, ο οποίος είχε προσκληθεί για να λάβει μέρος στη συνεδρία.

Στην επιστολή του προς την κ. Καλογήρου, ο κ. Ερωτοκρίτου ζητεί όπως του αποσταλούν τα συγκεκριμένα πορίσματα τα οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ετοιμάσει και τα οποία, όπως αναφέρει, “σύμφωνα πάντα με τα δηλωθέντα εκ μέρους σας, ακυρώθηκε η δημοσιοποίηση τους λόγω των πιο πάνω παρεμβάσεων, όπως και αντίγραφα των νομικών γνωματεύσεων που σας παρουσιάστηκαν τόσο από τη συγκεκριμένη τράπεζα όπως και εκ μέρους των Νομικών σας Συμβούλων”. 

“Η σκοπιμότητα της παράδοσης των πιο πάνω αντιγράφων στο Γραφείο μου για τα πιο πάνω ζητήματα είναι η μελέτη και η ενδεχόμενη περαιτέρω διερεύνηση εάν τούτο είναι αναγκαίο, για σκοπούς διερεύνησης για  διάπραξη οποιωνδήποτε αδικημάτων εκ μέρους οποιουδήποτε”, καταλήγει ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ