Π. Χατζηλιασής: “Τεράστιο το όφελος από το Γιουρόπα Λιγκ”

Οι δύο του βρίσκονταν στο εξωτερικό μέχρι την ολοκλήρωση του φόρουμ που αφορούσε στις ομάδες που αγωνίζονται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως δήλωσε στο Balla o κ. Χατζηλιασής “Μας έπεισαν πόσο σημαντική διοργάνωση είναι το Γιουρόπα Λιγκ”.

Εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν και άκουσαν στο φόρουμ είναι οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ (παρών στο φόρουμ ήταν από πλευράς Απόλλωνα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Φανούριος Κωνσταντίνου).  Στο φόρουμ, το οποίο έγινε για πρώτη φορά φέτος, ήταν καλεσμένοι οι υπεύθυνοι Τύπου των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους της διοργάνωσης. 

“Μας έπεισαν σε όλα τα επίπεδα με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο πόσο σπουδαία και σημαντική διοργάνωση είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι πόσο τεράστιο θα είναι το όφελος για την ομάδα μας και αγωνιστικά και οικονομικά. Ταυτόχρονα παίζει καταλυτικό ρόλο και για το πρεστίζ και για την ιστορία του συλλόγου”, δήλωσε στο Balla ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Πανίκος Χατζηλιασής. 

Η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να αναβαθμίσει το Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα στη Νιόν.

Στο φόρουμ αναλύθηκαν όλες οι πτυχές που αφορούν στη διοργάνωση, το brand name, το marketing, το θέμα των εισιτηρίων, τα προϊόντα, οι δηλώσεις, οι συνεντεύξεις, οι τηλεοπτικές μεταδόσεις κτλ. Έγινε παρουσίαση από επτά διαφορετικά άτομα, με καθένα εξ’ αυτών να αναλύει το κομμάτι που αφορούσε τον τομέα απασχόλησής του.

Ένα μήνυμα που προσπάθησε να περάσει η ΟΥΕΦΑ μέσω του φόρουμ κυρίως στις χώρες που έχουν δυνατά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία,Ιταλία) αφορούσε στη σημασία που δίνουν στη διοργάνωση. Συνήθως οι ομάδες των χωρών αυτών παίζουν με αρκετούς αναπληρωματικούς στους ομίλους, με την ΟΥΕΦΑ να προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμα ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι εξίσου σημαντικά με το Γιουρόπα Λιγκ.

Πέραν της οικονονικής αναβάθμισης της διοργάνωσης, η οποία έχει τεθεί σι ισχύ από πέρυσι, επιχειρείται και αγωνιστική αναβάθμιση, με τον νικητή και τον φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ να προρίνονται απ’ ευθείας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου. 

Στο φόρουμ δόθηκε σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, την ώρα του φαγητού οι ομάδες ήταν χωρισμένες ανά γκρουπ κι έτσι οι εκπρόσωποι Τύπου των ομάδων που θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση αυτή βρίσκονταν στα ίδια τραπέζια. 

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στα social media, όπου ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει βήματα, με τελευταίο την παρουσία του πλέον και στο Instagram. Σκοπός της ΟΥΕΦΑ είναι να δώσει περισσότερη χλιδή και αίγλη στο Γιουρόπα Λιγκ. Και με φόρουμ όπως αυτό που έγινε το προηγούμενο διήμερο προσπαθεί να μεταδώσει την ιδέα της σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: Balla.com.cy