Κωμωδία η Ερευνητική: Δύο πορίσματα και κανείς ποινικά υπεύθυνος

 Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Δεν έχω καταλάβει γιατί σήμερα να έχουμε την παρουσίαση δύο πορισμάτων, το «μεγάλου» και του «ειδικού» της κ. Νικολάου που όμως τα άλλα δύο πρόσωπα που στελέχωσαν την Ερευνητική Επιτροπή δεν συμφωνούν.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως η κ. Νικολάου έχει φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα χρησιμοποιώντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναλύσεις του Εμπειρογνώμονα της επιτροπής Σταύρου Ζένιου. 


Διαβάστε επίσης: Το πόρισμα της επιτροπής καίει τον Δημήτρη Χριστόφια

Διαβάστε επίσης: Το πόρισμα της Ηλιάνας Νικολάου στοχεύει στις τράπεζες


Το ωραίο της ιστορίας είναι ότι Λόγο για «κωμωδία της διερεύνησης» κάνει ο σύμβουλος της επιτροπής για την οικονομία Σταύρος Ζένιος, τόσο σε σημερινό του άρθρο όσο και σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ επικρίνει την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και χαρακτηρίζει «απλουστευτική» την επίρριψη ευθυνών στον τέως Πρόεδρο.

Σε τι αποσκοπούσε το 6σέλιδο κείμενο της κ. Νικολάου και γιατί τα άλλα δύο μέλη δεν το έκαναν αποδεκτό; Δυστυχώς η όλη πορεία της ερευνητικής επιτροπής εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φιάσκο καθώς δεν μάθαμε αυτό που όλοι πολίτες θέλαμε, και αυτό που θεωρώ ήθελε η κυβέρνηση να πετύχει.

Δυστυχώς απολαύσαμε με το διάβασμα του πορίσματος μια έκθεση ιδεών. Αυτό ζητούσε ο μέσος πολίτης ή ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο για το σημερινό «χάλι» της οικονομίας;

Το χειρότερο είναι ότι η επιτροπή η ίδια στα μάτια των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ κρίνεται ως παράνομη όπως την αποκάλεσαν ο Δημήτρης Χριστόφιας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ όπου κατάφεραν επικοινωνιακά να βάλουν αυτή την ρετσινιά επάνω της. 

Και τώρα τι θα γίνει; Ποιος θα πληρώσει για την διάλυση του τραπεζικού τομέα; Ποιος θα πληρώσει για την είσοδο της Τρόικα στην Κύπρο; Ποιος θα πληρώσει για το δημόσιο χρέος και το κούρεμα; Πάλι κανείς;